„YouTube” išmoko išskirti įdomiausius vaizdo įrašo momentus: kaip išbandyti šį triuką

YouTube funkcija Jump Ahead

Bendrovė „” pradėjo testuoti naują patogią funkciją „” grotuve – ji leidžia praleisti įžanginę vaizdo įrašo dalį ir išskirti svarbiausius dalykus. Apie tai praneša portalas „9to5Google”.

Naujoji funkcija vadinasi „Jump Ahead” (liet. „Peršokti į priekį”). Dirbtinio intelekto (DI) algoritmai įvertins kiekvieną vaizdo klipą ir suras svarbiausią jo dalį – remdamiesi kitų naudotojų žiūrėjimo istorija. Pavyzdžiui, atsidarius vaizdo įrašą, gali būti pasiūlyta, kad vaizdo įrašas prasidėtų tokią ir tokią minutę ir sekundę.

Ši naujovė labai naudinga: ji leis praleisti ilgą pasisveikinimą ar reklamas ir pereiti tiesiai prie vaizdo įrašo esmės – tai padės sutaupyti daug laiko, kai reikia skubiai gauti informacijos.

Naujovė jau pradėta testuoti tarp „YouTube Premium” naudotojų. Norėdami prisijungti prie bandymo, turite eiti į šį puslapį. Jei bandymas bus sėkmingas, panašios atsiras visiems naudotojams.

YouTube seka kitų bendrovių pavyzdžiu ir diegia dirbtinį intelektą į savo paslaugas. Anksčiau „YouTube” pradėjo bandyti dirbtinio intelekto muzikos generatorių pagal garsių atlikėjų stilių, o „YouTube” sąsajoje atsirado pokalbių : jis gali užduoti klausimus apie vaizdo įrašo turinį. Kol kas abi naujovės yra bandomos ir nėra prieinamos paprastiems naudotojams.

Išeiti iš AMP versijos