“YouTube” kuria naujo tipo “Premium” prenumeratą: kas keisis?

YouTube Premium

YouTube Premium

“Google” ką tik įdiegė keletą naujų funkcijų “ Premium” prenumeratoriams, pvz., galimybę peršokti prie geriausių vaizdo įrašų momentų, žiūrėti trumpametražius filmus vaizdas paveikslėlyje ir kt. Tačiau tai dar ne viskas – sklando gandai, kad “Google” netrukus gali pradėti taikyti naujus “Premium” prenumeratos planus.

Pranešime “YouTube” bendruomenės forume “YouTube” komanda užsiminė apie planus įvesti daugiau mokamų lygių ir būdus, kaip “Premium” naudotojai galėtų dalytis savo privilegijomis su kitais.

“Esame pasiryžę suteikti nariams daugiau planų galimybių, išplėsdami esamus pasiūlymus į daugiau regionų, taip pat pristatydami naujus planus ir ieškodami būdų, kaip ateityje galėsite dalytis savo privilegijomis su draugais!”, – Geiselis, “YouTube” komandos narys, m. birželio mėn.

Šiuo metu “YouTube” siūlo tris mėnesinius mokamus planus: standartinę “Premium” prenumeratą už 13,99 JAV dolerio, planą, pagal kurį galima pridėti iki penkių narių, už 22,99 JAV dolerio ir studentų planą už 7,99 JAV dolerio per mėnesį. Užsisakę prenumeratą gausite šiuos privalumus:

Tačiau tai dar ne viskas, nes “YouTube” ką tik pridėjo keletą puikių atnaujinimų “Premium” naudotojams. Dabar “Android” naudotojai gali naudotis dirbtinio intelekto valdoma funkcija “praleisti į priekį”, o per kelias ateinančias savaites ji bus įdiegta ir “iOS”. Be to, netrukus “Android” sistemoje galėsite žiūrėti “YouTube Shorts” vaizdas paveikslėlyje režimu, panašiai kaip “TikTok”.

Be to, “YouTube” stengiasi patobulinti įkėlimo patirtį ir išspręsti erzinančias atminties problemas, su kuriomis susidurdavo naudotojai.

YouTube” komanda neatskleidė išsamios informacijos apie naujas prenumeratos pakopas, kurias platforma gali įvesti, tačiau planuoja dabartinius planus padaryti prieinamus daugiau regionų.

Galbūt “YouTube” galėtų įdiegti prieinamesnę, be reklamos ir be visų papildomų “Premium” lygmens privalumų pakopą. Tiesą sakant, tokį planą pasirašyčiau akimirksniu. Nors kitos privilegijos yra įdomios, bent jau man svarbiausia yra galimybė naudotis be reklamų.

Tačiau, atmetus asmeninius pageidavimus, atsižvelgiant į tai, kad “YouTube Premium” per pastaruosius metus padidėjo, bendrovė ėmėsi reklamos blokavimo priemonių ir griežtina kontrolę, kaip gauti pigesnę prenumeratą, prieinamesnė pakopa su mažiau funkcijų gali būti populiari daugeliui žmonių.

Išeiti iš AMP versijos