„YouTube” žymės dirbtinio intelekto sukurtą turinį

YouTube žymės AI sukurtą turinį

YouTube žymės AI sukurtą turinį

„YouTube” netrukus pareikalaus kūrėjų pridėti specialių žymų, kai jie įkels „dirbtiniu intelektu apdorotą ar koreguotą turinį, kuris atrodo tikroviškai“. Apie tai praneša CNN.

Tai taikoma, pavyzdžiui, vaizdo įrašams, kuriuose „realistiškai vaizduojami įvykiai, kurie niekada neįvyko, arba turiniui, kuriame rodoma, kas nors sako ar daro tai, ko iš tikrųjų nedarė”.

„Tai ypač svarbu, kai turinyje aptariamos jautrios temos, pavyzdžiui, rinkimai, vykstantys konfliktai ir krizės sveikatos ar politikos srityje”, – sakė „YouTube” viceprezidentės Jennifer Flannery O'Connor ir Emily Moxley.

Galimybė žymėti vaizdo įrašus atskleidžiant informaciją bus pridėta įkeliant vaizdo įrašus į „YouTube” ir pradės veikti kitų metų pradžioje. Specialios etiketės bus rodomos vaizdo įrašų aprašymo juostose, tačiau „tam tikro tipo turiniui jautriomis temomis” etiketės bus dedamos matomesnėje vietoje pačiame vaizdo įraše. Ženklinamas bus ir , sukurtas naudojant pačios „YouTube” generatyvines dirbtinio intelekto priemones.

Turinio kūrėjams, kurie nesinaudos naujuoju žymėjimu, gali būti taikomos , pavyzdžiui, turinio pašalinimas arba pašalinimas iš „YouTube” partnerių programos, kuri leidžia gauti pajamų iš turinio.

Platforma taip pat pažymėjo, kad bendruomenės gaires pažeidžiančiam sintetiniam arba dirbtinio intelekto sukurtam turiniui bus taikomi tokie patys apribojimai arba jis bus šalinamas kaip ir kiti .

Be to, „YouTube” paskelbė, kad leis naudotojams prašyti pašalinti dirbtinio intelekto ar kitaip sukurtą turinį, kuris imituoja asmenį, įskaitant jo veidą ar balsą, paprasčiausiai prašant pašalinti vaizdo įrašą. YouTube” teigia, kad spręsdama, ar patenkinti naudotojo prašymą pašalinti vaizdo įrašą, atsižvelgs į „įvairius veiksnius”, pavyzdžiui, satyrinį turinio pobūdį arba viešų asmenų buvimą.

Platformos muzikos taip pat galės prašyti pašalinti muziką, sukurtą dirbtinio intelekto, kuris imituoja tam tikrų atlikėjų balsus.

Šie platformos pakeitimai yra atsakas į susirūpinimą dėl didėjančio dirbtinio intelekto sukurtų seksualinių vaizdų ir kito turinio, kuriame manipuliuojama žmonių veidais ir balsais, skaičiaus.

Išeiti iš AMP versijos