Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Žaidimų entuziastai ir mėgėjai trykšta nekantrumu: ką žinome apie laukiamiausią pasaulyje konsolę „Nintendo Switch 2”

Donatas Varnas

Populiarus žaidimų leidinys IGN savo svetainėje atliko šią apklausą: „Kurio iš šių gandais apipintų žaidimų įrenginių laukiate labiausiai?”. Apklausoje dalyvavo daugiau nei 12 000 vartotojų.

Žmonės labiausiai laukia antrosios kartos „ Switch” – už šią konsolę balsavo 51 proc. apklaustųjų. Antroje vietoje (20,4 %) atsidūrė „PS5 Pro”, kuris prekyboje turėtų pasirodyti metų pabaigoje. 15,6 % respondentų domisi „” delninio kompiuterio išleidimu.

Naujasis „Valve” hitu tapęs pultelis „Steam Deck 2” surinko vos 8,3 proc. balų, tačiau mažai tikėtina, kad jis bus išleistas per artimiausius porą metų.

 

Nintendo Switch 2: viskas, ką žinome apie naująją konsolę

Nors „Nintendo” oficialiai nepatvirtino „Switch” įpėdinio egzistavimo, apie jį sklando pernelyg daug gandų ir nutekėjimų iš įvairių šaltinių, įskaitant kūrėjus, kurie jau pradėjo gauti „devkitus”.

m. vasarą patikimos žiniasklaidos priemonės rašė, kad konsolės prototipas buvo slapta parodytas parodoje „Gamescom”. Pristatymo metu naujajame „Switch” buvo paleistas „The Matrix Awakens”, sukurtas naudojant „Unreal Engine 5” variklį. Demonstracija veikė su spindulių sekimu ir PS5 bei „Xbox” serijos lygio grafika, tačiau su įjungta DLSS. Vadinasi, žaidimai kompaktiškoje konsolėje atrodys itin gerai.

Taip pat sakoma, kad antrosios kartos įrenginys gaus net 16 GB RAM ir bus suderinamas su pirmosios kartos įrenginiu. Taip pat tikimasi, kad naujasis „Switch” turės 8 colių LCD ekraną, kuris bus didžiausias ekranas „Nintendo” istorijoje. Atnaujintas „Switch 2” su OLED ekranu bus išleistas vėliau.

Konsolė rinkoje turėtų pasirodyti 2025 m., tikėtina, kad metų pradžioje, nors iš pradžių buvo tikimasi ją išleisti iki m. pabaigos. Japonijos žiniasklaida rašė, kad premjera atidėta dėl „Nintendo” noro išvengti konsolių trūkumo starto metu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą