Neprideganti keptuvė yra labai patogus virtuvės prietaisas, ypač tiems, kurie laikosi tinkamos mitybos principų ir gamina bei kepa be riebalų. Tačiau keptuvę galite sugadinti ne tik naudodami metalines menteles ar šakutę, kurios tiesiog subraižo nepridegantį paviršių.
Dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina nepridegančią keptuvę
Aukšta temperatūra. Kai neprideganti keptuvė perkaitinama, jos danga pradeda irti, išsiskiria nuodingi garai. Todėl patartina naudoti žemą arba vidutinį kaitinimo lygį.
Kenksmingi produktai. Nepridegančioje keptuvėje nerekomenduojama kepti dešrelių ir kitų panašių gaminių. Kepant šiuos produktus išsiskiria „agresyvūs“ riebalai, kurie gali pažeisti specialią dangą. Negalima kepti mėsos su kaulais, nes aštrūs kaulai gali subraižyti dangą.
Netinkama priežiūra. Jei reguliariai plausite keptuvę indaplovėje arba nuolat trinsite ją virtuvės kempine, nelimpanti danga laikui bėgant plonės, todėl kepimas bus prastas ir sutrumpės jos tarnavimo laikas.