Net ir patyrusios šeimininkės kartais suklysta, kada sūdyti šaltieną. Vienos druskos beria pačioje pradžioje, kitos – pabaigoje. Tačiau kur slypi aukso viduriukas? Štai keletas patarimų, padėsiančių išvirti tobulą šaltieną!
Kodėl negalima sūdyti pradžioje?
Šaltiena verda ilgai (6-8 valandas), tad vanduo garuoja. Jei druskos įbersite iš karto, ji liks keptuvėje, o sultinys taps per sūrus.
O gal sūdyti pabaigoje?
Deja, jei druskos įbersite likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos, mėsa nespės pasisūdyti, o želė bus beskonė.
Kada gi tas tinkamas laikas?
Aš rekomenduoju druską berti likus maždaug pusantros valandos iki virimo pabaigos. Per tiek laiko mėsa spės sugerti druską, o sultinys neišgaruos. 👌