Kiaušiniai yra vienas populiariausių ingredientų įvairiems patiekalams gaminti, todėl svarbu įsitikinti jų kokybe ir šviežumu. Nusprendėme papasakoti, kaip greitai patikrinti kiaušinių šviežumą.
Kaip patikrinti kiaušinių šviežumą?
Yra keli paprasti būdai, padedantys greitai nustatyti, ar jūsų kiaušiniai švieži. Visų pirma:
- Vandens testas: pripilkite dubenį šalto vandens ir įdėkite į jį kiaušinius. Švieži kiaušiniai nuskęs į dugną ir gulės ant šono. Jei vienas iš kiaušinių nuskęsta, bet viename gale šiek tiek pakyla, jis jau yra 7-10 dienų senumo, bet vis dar tinkamas vartoti. Jei kiaušinis plūduriuoja arba nesiekia dugno, jis jau sugedęs ir neturėtų būti vartojamas.
- Purtymas: paimkite kiaušinį ir švelniai pakratykite jį prie ausies. Jei negirdite jokių garsų, kiaušinis yra šviežias. Jei girdite burbuliukus ar purslus, jis tikriausiai sugedęs (šį metodą galite naudoti parduotuvėje).
- Šviežio kiaušinio baltymas yra skaidrus, klampus ir elastingas, glaudžiai apgaubiantis trynį. Trynys turi būti tankus, išsipūtęs, be neaiškių dėmių. Jei baltymas atrodo drumstas, per daug skystas, gelsvo atspalvio, kiaušinio negalima naudoti.
- Jei sudaužius kiaušinį sklinda rūgštus ar nemalonus kvapas, tai aiškus požymis, kad produktas sugedęs ir jo negalima vartoti.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi