Kiaulienos lašinius lengva laikyti, todėl verta turėti atsargų. Juos galima sūdyti, užvakuumuoti mėgstamuose prieskoniuose arba užšaldyti ir supjaustyti plonais griežinėliais bei skanauti su svogūnais ir česnakais. Dalijamės patarimais, kaip ir kiek laiko lašinius galima laikyti šaldytuve ar rūsyje.
Pagrindinė taisyklė – lašinius laikyti vėsioje vietoje. Kambario temperatūroje jie sugenda per septynias dienas, pagelsta ir įgauna specifinį nemalonų kvapą.
Jei paliksite lašinius šaldytuve mėnesį ar du, dėl oksidacijos jie taip pat praras naudingąsias savybes ir taps netinkami vartoti.
Šaldytuve švieži lašiniai laikomi ne aukštesnėje kaip 6 °C temperatūroje ne ilgiau kaip keturias-penkias dienas. Kad lašiniai nesugertų pašalinių kvapų, juos reikėtų suvynioti į kepimo popierių, maistinį maišelį arba įdėti į plastikinį sandarų indą.
Rūkytus lašinius rekomenduojama suvartoti per savaitę. Sūdytus lašinius galima laikyti iki trijų mėnesių.
Norint ilgai laikyti šaldiklyje, lašinius geriau sudėti į sandarius maišelius ir užšaldyti. Šviežius lašinius galima laikyti iki 30 dienų, sūdytus lašinius – iki 12 mėnesių.