Viena iš dažniausiai pasitaikančių klaidų virtuvėje – netinkamas virtuvinių kempinėlių naudojimas indams plauti.
Pasak specialistų, viena dažniausių klaidų – bandymas „išgelbėti“ kempinėlę nuo kenksmingų bakterijų kaitinant ją mikrobangų krosnelėje. Šis metodas gali būti ne tik neveiksmingas, nes mikrobai dažnai išgyvena tokį apdorojimą, bet ir pavojingas, paverčiantis kempinę toksinų šaltiniu.
Be to, ekspertai pabrėžia, kad drėgna aplinka yra ideali bakterijų dauginimuisi. Svarbu nepamiršti reguliariai išskalauti kempinę po kiekvieno naudojimo, kad sumažintumėte riziką padidinti kenksmingų mikroorganizmų skaičių.
Kita klaida – per ilgai naudoti tą pačią kempinę. Nepriklausomai nuo to, kad kempinėlė neskleidžia nemalonaus kvapo ar išlaiko padorią išvaizdą, ekspertai rekomenduoja ją keisti kas septynias dienas.
Tinkamas virtuvės kempinių naudojimas ne tik padės išlaikyti švarius indus ir darbo paviršius, bet ir užkirs kelią bakterijų plitimui virtuvėje. Šis paprastas veiksmas gali gerokai pagerinti jūsų namų ūkio higieninę saugą.
Iš gaunamos pencijos neišgaliu kempines keisti kas 7d.,keičiu kas 70d