Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

12 patiekalų vakarienė: Aguonų pienas

Mindaugas Bružas
Aguonų – iš aguonų, virinto atšaldyto vandens ir cukraus gaminamas , , skirtas Kūčių stalui.

Pagaminsite per:30 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, palikite kelioms valandoms arba dar geriau per naktį, kad išbrinktų.

2. Vandenį nupilkite, tada aguonas 2-3 kartus permalkite mėsmale arba sugrūskite mediniu grūstuvu (kočėlu).

3. Užpilkite virintu vėsintu vandeniu, perkoškite per tankų sietelį, pasaldinkite medumi ar cukrumi (aguonų pieną galima palikti ir su tirščiais).

4. Aguonų pienu per Kūčias tradiciškai gardinami kūčiukai, kviečiai ir kai kurie kiti .
Ingredientai
* Aguonos 1 stiklinė
* Vanduo 2 litrai
* Medus 3 valg. š. arba
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą