Puikaus skonio kalakutienos filė su prieskoniais, kepta ant grotelių grilyje. Puikiai tiks savaitgaliui.
Pagaminsite per: | 90 min. |
Kategorija: | Mėsos patiekalai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Gerai nuplaukite kalakutienos filė, pašalinkite visas gyslas. Tada aštriu peiliu padarykite keletą pjūvių.
2. Kiekvieną česnako skiltelę susmulkinkite peiliu ir tolygiai sudėkite susmulkintą česnaką į padarytus pjūvius.
3. Kalakutienos filė suriškite siūlu taip, kad sudėtas česnakas neiškristų.
4. Paruoškite imbiero ir prieskonių mišinį. Viską sumaišykite ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Gauname marinatą.
5. Mėsą aptepame marinatu, paliekame 1 valandai.
6. Paruoškite kepsninę tiesioginiam kepimui. Įkaitinkite ją iki 200 laipsnių.
7. Dėkite filė ant grotelių ir kepkite kol mėsa suminkštės ir pasirodys mėsos sultys (baltos spalvos).
8. Patiekite su petražolėmis, krapais ir pomidorais. Gero apetito!
2. Kiekvieną česnako skiltelę susmulkinkite peiliu ir tolygiai sudėkite susmulkintą česnaką į padarytus pjūvius.
3. Kalakutienos filė suriškite siūlu taip, kad sudėtas česnakas neiškristų.
4. Paruoškite imbiero ir prieskonių mišinį. Viską sumaišykite ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Gauname marinatą.
5. Mėsą aptepame marinatu, paliekame 1 valandai.
6. Paruoškite kepsninę tiesioginiam kepimui. Įkaitinkite ją iki 200 laipsnių.
7. Dėkite filė ant grotelių ir kepkite kol mėsa suminkštės ir pasirodys mėsos sultys (baltos spalvos).
8. Patiekite su petražolėmis, krapais ir pomidorais. Gero apetito!
Ingredientai
* Kalakutienos filė - 1kg
* Granatų padažas 20-30 ml.
* Šviežias imbieras 20-30g
* Garstyčios arba čili pipirai
* Česnakai 3-5 skiltelės
* Alyvuogių aliejus 30-50 ml
* Adžika padažas 5-10g
* Žolelės pagal skonį 5-10g
* Rozmarinas 5-10g
* Pipirai - pagal skonį
* Druska - pagal skonį
* Granatų padažas 20-30 ml.
* Šviežias imbieras 20-30g
* Garstyčios arba čili pipirai
* Česnakai 3-5 skiltelės
* Alyvuogių aliejus 30-50 ml
* Adžika padažas 5-10g
* Žolelės pagal skonį 5-10g
* Rozmarinas 5-10g
* Pipirai - pagal skonį
* Druska - pagal skonį
Siųsti atsiliepimą