Skanus desertas savaitgaliui, tai Eklerai su varškės įdaru. Įdarui labai svarbu naudoti riebesnę varškę ir būtinai sutrinti per sietelį iki vientisos masės. Taip gausite vientisą ir gardų kremą.
Pagaminsite per: | 80 min. |
Porcijos: | 3 |
Paruošimas
1. Prikaistuvyje išlydykite sviestą, įmaišykite miltus. Toliau kaitinkite puodą nuolat maišydami sviestą su miltais. Įdėkite druskos. Kaitinkite ir maišykite, kol tešla susisuks į rutulį, o apačioje pradės formuotis pluta.
2. Tešlą perkelkite į konditerinį maišelį, išspauskite pyragaičius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.
3. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių. Kepti reikia iki tamsiai auksinės spalvos, apie 40 minučių.
4. Varškę persijokite per sietą. Dubenyje sumaišykite visus kremo ingredientus ir suplakite mikseriu.
5. Įdarą supilkite į konditerinį maišelį.
6. Pyragaičiuose pradurkite nedidelę skylutę ir naudodami konditerinį maišelį su įdaru, įpurkškite kremo.
7. Prieš patiekdami, apibarstykite cukraus pudra.
2. Tešlą perkelkite į konditerinį maišelį, išspauskite pyragaičius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.
3. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių. Kepti reikia iki tamsiai auksinės spalvos, apie 40 minučių.
4. Varškę persijokite per sietą. Dubenyje sumaišykite visus kremo ingredientus ir suplakite mikseriu.
5. Įdarą supilkite į konditerinį maišelį.
6. Pyragaičiuose pradurkite nedidelę skylutę ir naudodami konditerinį maišelį su įdaru, įpurkškite kremo.
7. Prieš patiekdami, apibarstykite cukraus pudra.
Ingredientai
* Tešlai:
* Sviesto 100 g
* Vandens 220 ml
* Druskos 1/2 šaukštelio
* Miltų 160 g
* Kiaušinių 5 vnt
* Įdarui:
* Riebi varškė 400 g
* Grietinėlės 33 proc. 200 ml
* Cukraus pudra 150 g
* Sviesto 100 g
* Vandens 220 ml
* Druskos 1/2 šaukštelio
* Miltų 160 g
* Kiaušinių 5 vnt
* Įdarui:
* Riebi varškė 400 g
* Grietinėlės 33 proc. 200 ml
* Cukraus pudra 150 g
Siųsti atsiliepimą