Tai tradicinis Graikiškas padažas 'Tzatziki', pagamintas iš gaivaus ir skanaus jogurto bei agurkų. Šį padažą galite patiekti prie žuvies, paukštienos ir kitų mėsos patiekalų. Taip pat tinka prie įvairių kruopų, duonos ar krekerių.
Pagaminsite per: | 25 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Agurką perpjaukite per pusę išilgai, nulupkite odelę, šaukštu pašalinkite sėklas. Supjaustykite į labai mažus gabaliukus, sumaišykite su 1/2 šaukštelio druskos ir suberkite į kiaurasamtį. Palikite 15-20 minučių - per tą laiką iš agurkų nutekės perteklinis skystis, kurio nereikia padaže.
2. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
3. Smulkia tarka sutarkuokite česnako skilteles, sudėkite į dubenį. Tada suberkite žalumynus, agurkus, supilkite jogurtą, aliejų, išspauskite citrinos sulčių. Jei reikia, įdėkite druskos.
4. Sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.
5. Šį padažą rekomenduojame laikyti šaldytuve, uždengtą lėkštute arba maistine plėvele.
2. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
3. Smulkia tarka sutarkuokite česnako skilteles, sudėkite į dubenį. Tada suberkite žalumynus, agurkus, supilkite jogurtą, aliejų, išspauskite citrinos sulčių. Jei reikia, įdėkite druskos.
4. Sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.
5. Šį padažą rekomenduojame laikyti šaldytuve, uždengtą lėkštute arba maistine plėvele.
Ingredientai
* Tirštas 'Graikiškas' jogurtas be priedų 300 g
* Vidutinio dydžio agurko 250 g
* Krapų šakelių 3-4 vnt
* Nedidelė sauja mėtų lapelių
* Česnakų 2 skiltelių
* Citrinos sulčių 2 šaukštelių
* Alyvuogių aliejaus 2 šaukštelių
* Druskos pagal skonį
* Vidutinio dydžio agurko 250 g
* Krapų šakelių 3-4 vnt
* Nedidelė sauja mėtų lapelių
* Česnakų 2 skiltelių
* Citrinos sulčių 2 šaukštelių
* Alyvuogių aliejaus 2 šaukštelių
* Druskos pagal skonį
Siųsti atsiliepimą