Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gaivus ‘Tzatziki’ padažas iš jogurto ir agurkų

Mindaugas Bružas
Tai tradicinis Graikiškas 'Tzatziki', pagamintas iš gaivaus ir skanaus jogurto bei agurkų. Šį padažą galite patiekti prie žuvies, paukštienos ir kitų mėsos patiekalų. Taip pat tinka prie įvairių kruopų, duonos ar krekerių.

Pagaminsite per:25 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Agurką perpjaukite per pusę išilgai, nulupkite odelę, šaukštu pašalinkite sėklas. Supjaustykite į labai mažus gabaliukus, sumaišykite su 1/2 šaukštelio druskos ir suberkite į kiaurasamtį. Palikite 15-20 minučių - per tą laiką iš agurkų nutekės perteklinis skystis, kurio nereikia padaže.

2. Smulkiai supjaustykite žalumynus.

3. Smulkia tarka sutarkuokite česnako skilteles, sudėkite į dubenį. Tada suberkite žalumynus, agurkus, supilkite jogurtą, aliejų, išspauskite sulčių. Jei reikia, įdėkite druskos.

4. Sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.

5. Šį padažą rekomenduojame laikyti šaldytuve, uždengtą lėkštute arba maistine plėvele.
Ingredientai
* Tirštas 'Graikiškas' be priedų 300 g
* Vidutinio dydžio agurko 250 g
* Krapų šakelių 3-4 vnt
* Nedidelė sauja mėtų lapelių
* Česnakų 2 skiltelių
* Citrinos sulčių 2 šaukštelių
* Alyvuogių aliejaus 2 šaukštelių
* Druskos pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą