Grikių ir varškės košė

Mindaugas Bružas
Sotus ir sveikas patiekalas be mėsos (tinkantis vegetarams). Tai grikių ir varškės su žalumynais.

Pagaminsite per:20 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Grikius perplaukite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir berkite į puodą su 400 ml verdančio vandens. Tris minutes virkite ant stiprios ugnies, tada karštį sumažinkite, uždenkite ir kaitinkite dar 10 minučių nemaišydami.

2. Per tą laiką paruoškite varškės pagardą. Pomidorą supjaustykite kubeliais, susmulkinkite porą, česnaką, salierą bei krapų lapelius. Varškę sumaigykite šakute ir sumaišykite su majonezu, prieskoniais bei daržovėmis.

3. Išvirusius grikius sumaišykite su pagardu ir patiekite.
Ingredientai
* 10 g neskrudintų grikių
* 100 g birios varškės
* 0,5 pomidoro
* 20 g saliero stiebo
* 20 g poro
* mažos česnako skiltelės
* šaukšto majonezo arba riebios grietinės
* 2 krapų šakelių
* žiupsnio maltos aitriosios
* druskos
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą