Nepaisant to, kad spanguolės iš tikrųjų yra žieminės uogos, visokius patiekalus su jomis galima paruošti beveik visus metus - parduotuvėje jų galite rasti šaldytų daržovių skyriuje.
Pagaminsite per: | 185 min. |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, atidėkite į šalį.
2. Smulkiai supjaustykite šoninę, susmulkinkite svogūną. Puode ar troškintuve ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštelį aliejaus, sudėkite šoninę ir pakepinkite iki aukso rudos spalvos, bet ne iki traškumo, maždaug 2–3 minutes.
3. Įdėkite šoninę į lėkštę. Į keptuvę įpilkite 2 šaukštus aliejaus, šiek tiek padidinkite kaitrą ir per 3 kartus pakepinkite mėsą iš visų pusių iki aukso rudos plutos, maždaug 5-6 minutes.
4. Sudėkite svogūnus į troškintuvą ir pakepinkite maišant iki auksinės rudos spalvos, maždaug 3–4 minutes.
5. Sudėkite šoninę ir pomidorų pastą.
6. Išmaišykite ir pakepkite apie 1 minutę. Į keptuvę sudėkite mėsą, papriką ir miltus, išmaišykite, pakepinkite 2 minutes.
7. Supilkite vyną ir sultinį, medų, įdėkite lauro lapus ir čiobrelius. Jeigu norite paskaninkite druska ir pipirais.
8. Užvirkite, uždenkite, sumažinkite kaitrą ir troškinkite apie pusantros valandos. Suberkite spanguoles.
9. Išmaišykite, vėl uždenkite ir troškinkite maždaug valandą arba tol, kol mėsa taps minkšta. Patiekite su bulvėmis arba ryžiais.
2. Smulkiai supjaustykite šoninę, susmulkinkite svogūną. Puode ar troškintuve ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštelį aliejaus, sudėkite šoninę ir pakepinkite iki aukso rudos spalvos, bet ne iki traškumo, maždaug 2–3 minutes.
3. Įdėkite šoninę į lėkštę. Į keptuvę įpilkite 2 šaukštus aliejaus, šiek tiek padidinkite kaitrą ir per 3 kartus pakepinkite mėsą iš visų pusių iki aukso rudos plutos, maždaug 5-6 minutes.
4. Sudėkite svogūnus į troškintuvą ir pakepinkite maišant iki auksinės rudos spalvos, maždaug 3–4 minutes.
5. Sudėkite šoninę ir pomidorų pastą.
6. Išmaišykite ir pakepkite apie 1 minutę. Į keptuvę sudėkite mėsą, papriką ir miltus, išmaišykite, pakepinkite 2 minutes.
7. Supilkite vyną ir sultinį, medų, įdėkite lauro lapus ir čiobrelius. Jeigu norite paskaninkite druska ir pipirais.
8. Užvirkite, uždenkite, sumažinkite kaitrą ir troškinkite apie pusantros valandos. Suberkite spanguoles.
9. Išmaišykite, vėl uždenkite ir troškinkite maždaug valandą arba tol, kol mėsa taps minkšta. Patiekite su bulvėmis arba ryžiais.
Ingredientai
* Troškintos jautienos 800 g
* Lašinių 150 gramų
* Didelis svogūnas 2 vnt
* Pomidorų pastos 1 v. šaukštas
* Medaus 1 v. šaukštas
* Sauso raudonojo vyno 250 ml
* Mėsos ar vištienos sultinio 500 ml
* Kvietinių miltų 2 šaukštai
* Maltos paprikos 1/2 šaukštelio
* Čiobrelio 1 šaukštelis
* Lauro lapų 3 vnt.
* Spanguolės 300 g
* Druskos ir pipirų pagal skonį
* Lašinių 150 gramų
* Didelis svogūnas 2 vnt
* Pomidorų pastos 1 v. šaukštas
* Medaus 1 v. šaukštas
* Sauso raudonojo vyno 250 ml
* Mėsos ar vištienos sultinio 500 ml
* Kvietinių miltų 2 šaukštai
* Maltos paprikos 1/2 šaukštelio
* Čiobrelio 1 šaukštelis
* Lauro lapų 3 vnt.
* Spanguolės 300 g
* Druskos ir pipirų pagal skonį
Siųsti atsiliepimą