Tvirti, gražus meduoliai Kalėdinei eglutei papuošti. Juos galima valgyti tiesiai nuo eglutės!
Pagaminsite per: | 30 min. |
Porcijos: | 5 |
Paruošimas
1. Ant stalo išberkite miltų, suberkite prieskonius kepiniams, cukraus pudrą ir sodą, supilkite indelyje pašildytą medų, įmuškite du kiaušinius ir užmaišykite tešlą.
2. Pridenkite ją rankšluosčiu ir 3-4 valandoms palikite pastovėti.
3. Tešlą iškočiokite, kad blynas būtų maždaug 0,5 cm storio. Iš tešlos formelėmis išspauskite eglutes ir angeliukus.
4. Jeigu juos kabinsite ant eglutės, dar prieš kepdama įverkite siūlus. Sausainius sudėkite į formą, išklotą sviestiniu popieriumi, patepkite kiaušiniu, suplaktu su vandeniu, dėkite į 190 laipsnių orkaitę ir kepkite 15-20 minučių.
5. Atvėsus papuoškite glajumi ir karoliukais.
2. Pridenkite ją rankšluosčiu ir 3-4 valandoms palikite pastovėti.
3. Tešlą iškočiokite, kad blynas būtų maždaug 0,5 cm storio. Iš tešlos formelėmis išspauskite eglutes ir angeliukus.
4. Jeigu juos kabinsite ant eglutės, dar prieš kepdama įverkite siūlus. Sausainius sudėkite į formą, išklotą sviestiniu popieriumi, patepkite kiaušiniu, suplaktu su vandeniu, dėkite į 190 laipsnių orkaitę ir kepkite 15-20 minučių.
5. Atvėsus papuoškite glajumi ir karoliukais.
Ingredientai
* 400 g miltų
* 300 g medaus
* pakelio prieskonių kepiniams
* 150 g cukraus pudros
* 3 kiaušinių
* šaukštelio geriamosios sodos
* glajaus, cukrinių karoliukų
* 300 g medaus
* pakelio prieskonių kepiniams
* 150 g cukraus pudros
* 3 kiaušinių
* šaukštelio geriamosios sodos
* glajaus, cukrinių karoliukų
Siųsti atsiliepimą