Be galo, be krašto skanūs karšti sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir bruknių uogiene. Šis greitas receptas puikiai tiks vakarienei.
Pagaminsite per: | 15 min. |
Porcijos: | 2 |
Paruošimas
1. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, berkite miltus ir maišydami kepkite apie minutę. Kai miltai gražiai parus, supilkite sultinė, sumažinkite ugnį ir virkite 2-4 minutes, kol padažas sutirštės.
2. Per tą laiką šiaudeliais supjaustykite kalakutieną, susmulkinkite žalumynus, rupiai sutarkuokite sūrį.
3. Sumaišykite padažą su mėsa, grietine, smulkintais žalumynais bei majonezu.
4. Duoną šiek tiek paskrudinkite iš abiejų pusių, krėskite ant kiekvienos riekėsįdaro ir sudėkite jas ant grotelių. Sumuštinius pabarstykite sūriuir šaukite į iki 220 °C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys. Kai iškeps, uždėkite bruknių uogienės, pabarstykite šiek tiek žalumynų ir skanaukite.
2. Per tą laiką šiaudeliais supjaustykite kalakutieną, susmulkinkite žalumynus, rupiai sutarkuokite sūrį.
3. Sumaišykite padažą su mėsa, grietine, smulkintais žalumynais bei majonezu.
4. Duoną šiek tiek paskrudinkite iš abiejų pusių, krėskite ant kiekvienos riekėsįdaro ir sudėkite jas ant grotelių. Sumuštinius pabarstykite sūriuir šaukite į iki 220 °C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys. Kai iškeps, uždėkite bruknių uogienės, pabarstykite šiek tiek žalumynų ir skanaukite.
Ingredientai
* 4 skrudinamosios duonos riekės
* 200 g virtos arba keptos kalakutienos
* 250 ml paukštienos sultinio
* 3 šaukštų grietinės
* 100 g fermentinio sūrio
* 20 g sviesto
* šaukšto miltų
* 2 šaukštų majonezo
* laiškinių česnakų arba krapų
* 4 šaukštų bruknių uogienės
* 200 g virtos arba keptos kalakutienos
* 250 ml paukštienos sultinio
* 3 šaukštų grietinės
* 100 g fermentinio sūrio
* 20 g sviesto
* šaukšto miltų
* 2 šaukštų majonezo
* laiškinių česnakų arba krapų
* 4 šaukštų bruknių uogienės
Siųsti atsiliepimą