Kas gali būti geriau už šviežiai paruoštą kavą ryte? Nuostabus aromatas ir mėgstamas skonis pakelia nuotaiką. Tarp daugybės būdų, kaip paruošti gaivinantį gėrimą, išsiskiria airiška kava. Beje, pasaulyje vis dar netyla ginčų, kokią grietinėlę dėti – įprastą ar plaktą, šaltą ar šiltą, kokį cukrų dėti – baltą ar rudą, kaip gerti airišką kavą – per šiaudelį ar gurkšnoti iš puodelio. Tačiau šiandien airišką kavą ruošime pagal klasikinį receptą.
Pagaminsite per: | 5 min. |
Kategorija: | Gėrimai |
Virtuvė: | Airiška |
Porcijos: | 1 |
Paruošimas
1. Pašildykite specialią airišką stiklinę.
2. Į ją supilkite paruoštą juodą kavą.
3. Į kavą įberkite šaukštą cukraus ir gerai išmaišykite, kad cukrus visiškai ištirptų.
4. Įpilkite viskio.
5. Estetiškai papuoškite gėrimą ant viršaus plaktos grietinėlės kepurėle.
2. Į ją supilkite paruoštą juodą kavą.
3. Į kavą įberkite šaukštą cukraus ir gerai išmaišykite, kad cukrus visiškai ištirptų.
4. Įpilkite viskio.
5. Estetiškai papuoškite gėrimą ant viršaus plaktos grietinėlės kepurėle.
Ingredientai
* 40 ml puikaus airiško viskio;
* 80 ml stiprios juodos kavos;
* 1 šaukštelis paprasto balto cukraus;
* 30 ml plaktos grietinėlės.
* 80 ml stiprios juodos kavos;
* 1 šaukštelis paprasto balto cukraus;
* 30 ml plaktos grietinėlės.
Siųsti atsiliepimą