Be galo skanus patiekalas - Kepta kalakutiena su šiltomis burokėlių salotomis. Tikrai patiks visai šeimai.
Pagaminsite per: | 120 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Visus marinatui skirtus produktus sumaišome. Kalakutieną supjaustome nedideliais kepsniais, užpilame marinatu, masažuojame ir paliekame marinuotis porai valandų.
2. Salotoms keptuvėje įkaitiname aliejų ir kelias minutes apkepiname smulkiais supjaustytą svogūną. Tuomet beriame susmulkintas česnako skilteles ir dar pakepame minutę. Nukeliame nuo ugnies, supilame citrinos sultis, actą, beriame druskos, pipirų.
3. Burokėlius supjaustome griežinėliais, pomidorus - per pusę. Sudedame į keptuvę ir kelias minutes pakaitiname, kad burokėliai sušiltų.
4. Marinuotą mėsą iškepame grill keptuvėje su šiek tiek aliejaus ir tiekiame su šiltomis burokėlių salotomis.
2. Salotoms keptuvėje įkaitiname aliejų ir kelias minutes apkepiname smulkiais supjaustytą svogūną. Tuomet beriame susmulkintas česnako skilteles ir dar pakepame minutę. Nukeliame nuo ugnies, supilame citrinos sultis, actą, beriame druskos, pipirų.
3. Burokėlius supjaustome griežinėliais, pomidorus - per pusę. Sudedame į keptuvę ir kelias minutes pakaitiname, kad burokėliai sušiltų.
4. Marinuotą mėsą iškepame grill keptuvėje su šiek tiek aliejaus ir tiekiame su šiltomis burokėlių salotomis.
Ingredientai
* Reikės:
* 500 g kalakutienos krūtinėlės
* Marinatui:
* 4 v. š. alyvuogių aliejaus
* raudonėlio, baziliko
* druskos, pipirų
* 2 v. š. raudono vyno acto
* 2 v. š. garstyčių
* Salotoms:
* 500 g virtų burokėlių
* 2 svogūnų
* 2 skiltelių česnako
* 4 v. š. balzamiko acto
* smulkių pomidoriukų
* 1 citrinos sulčių
* druskos, pipirų
* 2 v. š. aliejaus
* 500 g kalakutienos krūtinėlės
* Marinatui:
* 4 v. š. alyvuogių aliejaus
* raudonėlio, baziliko
* druskos, pipirų
* 2 v. š. raudono vyno acto
* 2 v. š. garstyčių
* Salotoms:
* 500 g virtų burokėlių
* 2 svogūnų
* 2 skiltelių česnako
* 4 v. š. balzamiko acto
* smulkių pomidoriukų
* 1 citrinos sulčių
* druskos, pipirų
* 2 v. š. aliejaus
Siųsti atsiliepimą