Norint pagaminti kvapnią viščiuką su alumi, reikia šiek tiek noro, skrudintuvo, grilio ir mūsų recepto. Tai yra gana paprastas, bet nuostabus patiekalas, kurį pagaminsite vos per 1 valandą ir 20 minučių.
Pagaminsite per: | 120 min. |
Kategorija: | Mėsos patiekalai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Paruoškite aštrų mišinį. Sumaišykite visus prieskonių mišinio ingredientus.
2. Viščiuką įtrinkite alyvuogių aliejumi.
3. Aštrų mišinį sutepkite ant viščiuko, kruopščiai įtrindami į odą.
4. Imame kepimo indą, supilame alų ir ant skardinės viršaus pasodiname vištą.
5. Paruoškite grilį netiesioginiui kepimui. Įkaitinkite iki 180 laipsnių.
6. Ant grotelių padėkite paruoštą viščiuką. Viščiuką kepkite tol kol jo vidinė temperatūra pasieks 70 laipsnių.
7. Iškepusį viščiuką padėkite į šalį ir palikite 10–15 minučių pailsėti.
8. Norėdami suteikti vištienai skonio, ant anglių galite pabarstyti keletą medžio drožlių.
2. Viščiuką įtrinkite alyvuogių aliejumi.
3. Aštrų mišinį sutepkite ant viščiuko, kruopščiai įtrindami į odą.
4. Imame kepimo indą, supilame alų ir ant skardinės viršaus pasodiname vištą.
5. Paruoškite grilį netiesioginiui kepimui. Įkaitinkite iki 180 laipsnių.
6. Ant grotelių padėkite paruoštą viščiuką. Viščiuką kepkite tol kol jo vidinė temperatūra pasieks 70 laipsnių.
7. Iškepusį viščiuką padėkite į šalį ir palikite 10–15 minučių pailsėti.
8. Norėdami suteikti vištienai skonio, ant anglių galite pabarstyti keletą medžio drožlių.
Ingredientai
* Viščiukas arba višta - 3 kg;
* Alyvuogių aliejus - 2 šaukštai;
* Alus - 0,5 l.
* Prieskonių mišinys:
* Čili prieskoniai - 2 šaukštai;
* Čiobreliai - 2 šaukštai;
* Rozmarinas - 2 šaukštai;
* Rudasis cukrus - 1 valgomasis šaukštas;
* Druska ir juodieji pipirai pagal skonį.
* Alyvuogių aliejus - 2 šaukštai;
* Alus - 0,5 l.
* Prieskonių mišinys:
* Čili prieskoniai - 2 šaukštai;
* Čiobreliai - 2 šaukštai;
* Rozmarinas - 2 šaukštai;
* Rudasis cukrus - 1 valgomasis šaukštas;
* Druska ir juodieji pipirai pagal skonį.
Siųsti atsiliepimą