Puikus receptas pievagrybių mėgėjams. Su tam tikrai pakeitimais - taip pat tinka veganams ir vegetarams. Šis patiekalas gali būti skanus garnyras prie mėsos ar puikus užkandis.
Pagaminsite per: | 40 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Nuplaukite pievagrybius. Grybus supjaustykite į 2–4 dalis, atsižvelgiant į dydį.
2. Ištirpinkite sviestą, suberkite tarkuotą česnaką, Provanso žoleles, druską, pipirus ir įpilkite acto.
3. Supilkite mišinį į dubenį su grybais ir sumaišykite.
4. Leiskite grybus pasimarinuoti 15-20 minučių, tada perkelkite į ugniai atsparią formą ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite 15-20 minučių, proceso metu porą kartų pamaišykite.
5. Pabarstykite iškeptus pievagrybius žolelėmis ir patiekite.
2. Ištirpinkite sviestą, suberkite tarkuotą česnaką, Provanso žoleles, druską, pipirus ir įpilkite acto.
3. Supilkite mišinį į dubenį su grybais ir sumaišykite.
4. Leiskite grybus pasimarinuoti 15-20 minučių, tada perkelkite į ugniai atsparią formą ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite 15-20 minučių, proceso metu porą kartų pamaišykite.
5. Pabarstykite iškeptus pievagrybius žolelėmis ir patiekite.
Ingredientai
* Pievagrybių 800 g
* Sviesto 50 g
* Česnakų 3 skilteles
* Provanso žolelių 1 šaukštelis
* Druskos ir pipirų pagal skonį
* Balzaminis actas 40 ml
* Sviesto 50 g
* Česnakų 3 skilteles
* Provanso žolelių 1 šaukštelis
* Druskos ir pipirų pagal skonį
* Balzaminis actas 40 ml
Siųsti atsiliepimą