Gan paprastas, skanus ir greitas receptas - kiaulienos nugarinė orkaitėje su medumi ir garstyčiomis. Puikus patiekalas pietums arba savaitgaliui!
Pagaminsite per: | 50 min. |
Porcijos: | 5 |
Paruošimas
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite servetėle, įtrinkite druska, pipirais ir atidėkite į šalį pusvalandžiui.
2. Inde sumaišykite medų, smulkintą česnaką, garstyčias ir aliejų.
3. Stipriai įkaitinkite keptuvę ir iš visų pusių trumpai apkepkite nugarinės gabalą.
4. Nugarinę dėkite į kepimo indą, užpilkite medaus-garstyčių padažu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (temperatūra turėtų būti apie 160 laipsnių), kol vidinė mėsos temperatūra pasieks apie 80 laipsnių. Kai iškeps ištraukite, pridenkite folija ir palikite 5-7 minutes.
5. Skanaus.
2. Inde sumaišykite medų, smulkintą česnaką, garstyčias ir aliejų.
3. Stipriai įkaitinkite keptuvę ir iš visų pusių trumpai apkepkite nugarinės gabalą.
4. Nugarinę dėkite į kepimo indą, užpilkite medaus-garstyčių padažu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (temperatūra turėtų būti apie 160 laipsnių), kol vidinė mėsos temperatūra pasieks apie 80 laipsnių. Kai iškeps ištraukite, pridenkite folija ir palikite 5-7 minutes.
5. Skanaus.
Ingredientai
* 1,2 kg kiaulienos nugarinės gabalo
* 1 v. šaukšto medaus
* 1 v. šaukšto garstyčių
* 5 skiltelių česnako
* 3 šaukštų aliejaus
* Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
* 1 v. šaukšto medaus
* 1 v. šaukšto garstyčių
* 5 skiltelių česnako
* 3 šaukštų aliejaus
* Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Siųsti atsiliepimą
Redaktorius
2021-03-07 13:17
Kepti reikia apie 30-35 minutes 🙂
Simas
2021-02-25 23:18
Suprantu, kad čia jau aukštas lygis ir turi turėt mėsos termometrą ir taip toliau. Bet galima būtų bent apytikriai parašyt kiek laiko kepti. Na, paprastiems žmonėms.