Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kiaulienos nugarinė orkaitėje su garstyčiomis

Mindaugas Bružas
Gan paprastas, skanus ir greitas - kiaulienos nugarinė orkaitėje su medumi ir garstyčiomis. Puikus patiekalas pietums arba savaitgaliui!

Pagaminsite per:50 min.
Porcijos:5
Paruošimas
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite servetėle, įtrinkite , pipirais ir atidėkite į šalį pusvalandžiui.

2. Inde sumaišykite medų, smulkintą česnaką, garstyčias ir aliejų.

3. Stipriai įkaitinkite keptuvę ir iš visų pusių trumpai apkepkite nugarinės gabalą.

4. Nugarinę dėkite į kepimo indą, užpilkite medaus-garstyčių padažu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ( turėtų būti apie 160 laipsnių), kol vidinė mėsos temperatūra pasieks apie 80 laipsnių. Kai iškeps ištraukite, pridenkite ir palikite 5-7 minutes.

5. Skanaus.
Ingredientai
* 1,2 kg kiaulienos nugarinės gabalo
* 1 v. šaukšto medaus
* 1 v. šaukšto garstyčių
* 5 skiltelių česnako
* 3 šaukštų aliejaus
* Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 Įvertinimai:
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Redaktorius
2021-03-07 13:17
Kepti reikia apie 30-35 minutes 🙂
Simas
2021-02-25 23:18
Suprantu, kad čia jau aukštas lygis ir turi turėt mėsos termometrą ir taip toliau. Bet galima būtų bent apytikriai parašyt kiek laiko kepti. Na, paprastiems žmonėms.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą