Gražūs ir įdomesnio skonio Kūčiukai, negu iš įprastų miltų.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Porcijos: | 8 |
Paruošimas
1. Mieles ištirpiname šiltame vandenyje, beriame po šaukštą cukraus ir miltų, sumaišome, paliekame kol suputos.
2. Tada beriame likusį cukrų, druską, miltus ir aguonas, išminkome tešlą.
3. Baigiant minkyti pilame aliejų ir perminkome.
4. Paliekame pakilti apie val. Tešlai pakilus, formuojame volelius ir juos pjaustome mažais gabaliukais – maždaug 1 cm dydžio, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauname į 180 laipsnių karštumo orkaitę.
5. Kepame apie 15-20 min, arba kol kūčiukai gražiai pagelsta ir apskrunda.
2. Tada beriame likusį cukrų, druską, miltus ir aguonas, išminkome tešlą.
3. Baigiant minkyti pilame aliejų ir perminkome.
4. Paliekame pakilti apie val. Tešlai pakilus, formuojame volelius ir juos pjaustome mažais gabaliukais – maždaug 1 cm dydžio, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauname į 180 laipsnių karštumo orkaitę.
5. Kepame apie 15-20 min, arba kol kūčiukai gražiai pagelsta ir apskrunda.
Ingredientai
* 500 g miltų (arba speltos miltų)
* 250 ml šilto vandens
* 7 g sausų mielių
* 3 v.š. cukraus (arba 4 v.š. rudojo)
* 2 v.š. aliejaus
* 50 g aguonų
* šiek tiek druskos
* 250 ml šilto vandens
* 7 g sausų mielių
* 3 v.š. cukraus (arba 4 v.š. rudojo)
* 2 v.š. aliejaus
* 50 g aguonų
* šiek tiek druskos
Siųsti atsiliepimą