Paruošimas
1. Grybus nuplaukite . Kreivabudes suplėšykite juostelėmis, pievagrybius supjaustykite šiaudeliais.
2. Susmulkinkite petražolių lapelius, česnakus ir svogūną. Pomidorus dar skardinėje pasmulkinkite peiliu.
3. Keptuvėje pakaitinkite šaukštą aliejaus, berkite svogūnus ir maišydami pakepkite, kol gražiai pagels. Pridėkite grybus, pasūdykite ir kaitinkite dar 5-6 minutes. Galiausiai berkite česnakus, pusę petražolių, krėskite pomidorus, gardinkite pipirais bei kmynais ir troškinkite, kol padažas sutirštės.
4. Per tą laiką užkaiskite puodą su 3 litrais vandens. Kai užvirs, pasūdykite, berkite makaronus ir virkite 1 minutę trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Kiaurasamčiu makaronus perkelkite tiesiai į keptuvę su padažu, kad patektų ir šiek tiek nuoviro. Dar minutę pakaitinkite ir sudėkite į dubenėlius. Patiekalą pabarstykite likusiomis petražolėmis ir skanaukite.
2. Susmulkinkite petražolių lapelius, česnakus ir svogūną. Pomidorus dar skardinėje pasmulkinkite peiliu.
3. Keptuvėje pakaitinkite šaukštą aliejaus, berkite svogūnus ir maišydami pakepkite, kol gražiai pagels. Pridėkite grybus, pasūdykite ir kaitinkite dar 5-6 minutes. Galiausiai berkite česnakus, pusę petražolių, krėskite pomidorus, gardinkite pipirais bei kmynais ir troškinkite, kol padažas sutirštės.
4. Per tą laiką užkaiskite puodą su 3 litrais vandens. Kai užvirs, pasūdykite, berkite makaronus ir virkite 1 minutę trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Kiaurasamčiu makaronus perkelkite tiesiai į keptuvę su padažu, kad patektų ir šiek tiek nuoviro. Dar minutę pakaitinkite ir sudėkite į dubenėlius. Patiekalą pabarstykite likusiomis petražolėmis ir skanaukite.
Ingredientai
* 250 g makaronų vamzdelių
* 150 g kreivabudžių
* 150 g nedidelių rudųjų pievagrybių
* 300 g. luptų pomidorų, konservuotų savo sultyse
* svogūno
* 3-4 česnako skiltelių
* petražolių
* šaukšto aliejaus
* matų kmynų
* šviežiai grūstų pipirų
* druskos
* 150 g kreivabudžių
* 150 g nedidelių rudųjų pievagrybių
* 300 g. luptų pomidorų, konservuotų savo sultyse
* svogūno
* 3-4 česnako skiltelių
* petražolių
* šaukšto aliejaus
* matų kmynų
* šviežiai grūstų pipirų
* druskos
Siųsti atsiliepimą