Paruošimas
1. Silkę palikite atsileisti. Po to pincetu ištraukite silkės ašakas. Paruoštą žuvį sudėkite į dubenėlį.
2. Marinatui svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir suberkite į puodą. Įpilkite acto ir sudėkite visus kitus ingredientus, išskyrus silkę.
3. Užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.
4. Atvėsinkite marinatą iki kambario temperatūros ir užpildykite žuvį marinatu.
5. Palikite marinuotis 6–8 valandas šaldytuve. Prieš patiekiant ant stalo rekomenduojame silkę palikti ant stalo šiek tiek sušilti.
2. Marinatui svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir suberkite į puodą. Įpilkite acto ir sudėkite visus kitus ingredientus, išskyrus silkę.
3. Užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.
4. Atvėsinkite marinatą iki kambario temperatūros ir užpildykite žuvį marinatu.
5. Palikite marinuotis 6–8 valandas šaldytuve. Prieš patiekiant ant stalo rekomenduojame silkę palikti ant stalo šiek tiek sušilti.
Ingredientai
* Šaldytos silkės filė 1 kg
* Mineralinio vandens 1,8 litro
* Cukraus 80 g
* Druskos 60 g
* Acto 9 proc. 35 ml
* Vidutinio dydžio svogūno 1 vnt
* Gvazdikėlių 8 vnt
* Pipirų grūdelių 10 vnt
* Lauro lapų 3 vnt
* Mineralinio vandens 1,8 litro
* Cukraus 80 g
* Druskos 60 g
* Acto 9 proc. 35 ml
* Vidutinio dydžio svogūno 1 vnt
* Gvazdikėlių 8 vnt
* Pipirų grūdelių 10 vnt
* Lauro lapų 3 vnt
Siųsti atsiliepimą