Šaunus užkandis arba net patiekalas ant jūsų stalo - menkė ir kalmarai tešloje. Labai skanu prie alaus ar vyno.
Pagaminsite per: | 25 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Nuvalykite kalmarus, supjaustykite žiedais ar juostelėmis, 0,5-1 cm storio. Žuvies filė supjaustykite kubeliais, maždaug 2 cm.
2. Atskirame dubenyje, muškite kiaušinius, lengvai plakdami. Pagardinkite druska, pipirais ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite, kad tešla būtų vienalytė, be gabalėlių.
3. Įkaitinkite aliejų giliame puode ar keptuvėje. Jis turi būti labai karštas.
4. Į tešlą pamirkykite žuvies gabaliukus ir kalmarų juosteles ir nedelsdami įmeskite į verdantį aliejų.
5. Pusantros minutės bus daugiau nei pakankamai, kad tešla gerai iškeptų. Gatavus gabaliukus paskleiskite ant popierinio rankšluosčio, kad riebalų perteklius įsigertų.
6. Patiekite karštą.
2. Atskirame dubenyje, muškite kiaušinius, lengvai plakdami. Pagardinkite druska, pipirais ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite, kad tešla būtų vienalytė, be gabalėlių.
3. Įkaitinkite aliejų giliame puode ar keptuvėje. Jis turi būti labai karštas.
4. Į tešlą pamirkykite žuvies gabaliukus ir kalmarų juosteles ir nedelsdami įmeskite į verdantį aliejų.
5. Pusantros minutės bus daugiau nei pakankamai, kad tešla gerai iškeptų. Gatavus gabaliukus paskleiskite ant popierinio rankšluosčio, kad riebalų perteklius įsigertų.
6. Patiekite karštą.
Ingredientai
* 300 g nuluptų ir nuplautų kalmarų
* 300 g menkės filė
* 1 kiaušinis
* 100 g miltų
* 200 ml šalto vandens
* 0,5 šaukštelio druskos
* 500 ml alyvuogių aliejaus
* 300 g menkės filė
* 1 kiaušinis
* 100 g miltų
* 200 ml šalto vandens
* 0,5 šaukštelio druskos
* 500 ml alyvuogių aliejaus
Siųsti atsiliepimą