Kam pirkti majonezą iš parduotuvės, kai namie galite pasigaminti ne paprasto skonio majonezą be jokių kiaušinio miltelių... Taip pagamintą majonezą galima laikyti šaldytuve, uždarytame indelyje iki savaitės.
Pagaminsite per: | 10 min. |
Porcijos: | 2 |
Paruošimas
1. Dideliame dubenyje plakimo šluotele plakame trynį, į jį sudedame garstyčias, paplakame.
2. Tuomet, pradėdami labai labai plona srovele, pilame aliejų ir nuolat plakame.
3. Taip intensyviai plakdami įplakame visą aliejų, turėtų gautis geltona tirštos konsistencijos emulsija.
4. Pabaigoje įplakame actą, citrinos sultis ir druską.
2. Tuomet, pradėdami labai labai plona srovele, pilame aliejų ir nuolat plakame.
3. Taip intensyviai plakdami įplakame visą aliejų, turėtų gautis geltona tirštos konsistencijos emulsija.
4. Pabaigoje įplakame actą, citrinos sultis ir druską.
Ingredientai
* 1 kiaušinio trynio
* 1 a.š. Dižono garstyčių
* 200 ml bekvapio aliejaus
* 1 v. š. balto vyno acto
* 1 v. š. citrinos sulčių
* druskos
* 1 a.š. Dižono garstyčių
* 200 ml bekvapio aliejaus
* 1 v. š. balto vyno acto
* 1 v. š. citrinos sulčių
* druskos
Siųsti atsiliepimą