Tikriausiai esate išbandę ne vieną šašlykų marinavimo būdą? Žemiau pateikiame vieną paprasčiausių, bet GERIAUSIĄ šašlykų marinavimo būdą! Pagal šį receptą šašlykai gausis sultingi, minkšti ir labai skanūs!
Pagaminsite per: | 1440 min. |
Porcijos: | 8 |
Paruošimas
1. Supjaustykite kiaulienos nugarinę į 4-5 cm gabaliukus.
2. Stambia tarka sutarkuokite svogūnus ir suberkite ant supjaustytos mėsos.
3. Supilkite sojų padažą, įberkite juodųjų pipirų ir viską gerai išmaišykite.
4. Prislėkite šašlykus su nedideliu svoriu arba kokiu keptuvės ar puodo dangčiu ir padėkite į šaldytuvą. (Nesugalvokite įdėti druskos, jos visiškai nereikia, nes druska ištraukia visą drėgmę iš mėsos).
5. Sekančią dieną, 3-4 val. prieš kepimą ištraukiame šašlykus iš šaldytuvo, įpilkite virinto vandens ir acto mišinio (pusę stiklinės vandens, pusę stiklinės acto). Įberkite druskos ir gerai viską išmaišykite.
6. Paragaukite ar užtenka sūrumo ir aštrumo. Jeigu trūksta, galite pridėti druskos ar pipirų.
7. Vėl uždėkite dangtį ir padėkite į šaldytuvą iki kol reikės kepti.
2. Stambia tarka sutarkuokite svogūnus ir suberkite ant supjaustytos mėsos.
3. Supilkite sojų padažą, įberkite juodųjų pipirų ir viską gerai išmaišykite.
4. Prislėkite šašlykus su nedideliu svoriu arba kokiu keptuvės ar puodo dangčiu ir padėkite į šaldytuvą. (Nesugalvokite įdėti druskos, jos visiškai nereikia, nes druska ištraukia visą drėgmę iš mėsos).
5. Sekančią dieną, 3-4 val. prieš kepimą ištraukiame šašlykus iš šaldytuvo, įpilkite virinto vandens ir acto mišinio (pusę stiklinės vandens, pusę stiklinės acto). Įberkite druskos ir gerai viską išmaišykite.
6. Paragaukite ar užtenka sūrumo ir aštrumo. Jeigu trūksta, galite pridėti druskos ar pipirų.
7. Vėl uždėkite dangtį ir padėkite į šaldytuvą iki kol reikės kepti.
Ingredientai
* 3 kg. kiaulienos nugarinės
* 3-4 svogūnų galvų
* sojų padažo apie 200 g.
* juodųjų pipirų
* druskos
* acto 1/2 stiklinės (apie 100 g.)
* virinto vandens 1/2 stiklinės (apie 100 g.)
* 3-4 svogūnų galvų
* sojų padažo apie 200 g.
* juodųjų pipirų
* druskos
* acto 1/2 stiklinės (apie 100 g.)
* virinto vandens 1/2 stiklinės (apie 100 g.)
Siųsti atsiliepimą