Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pikantiškų sūrio rutuliukų receptas

Mindaugas Bružas
Tai idealus užkandis prie alaus ar vyno. Receptui naudokite geros kokybės sūrį, ne mažiau kaip 45% riebumo.

Pagaminsite per:30 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Ant rupios tarkos sutarkuokite sūrį.

2. Sudėkite į dubenį, suberkite miltus, , druską ir prieskonius.

3. Minkykite tešlą kol gausis vientisa.

4. Paimkite ne didelį gabalėlį tešlos ir iškočiokite maždaug 1–1,5 cm storio dešrelę.

5. Supjaustykite dešrelę į gabalus. Kartokite procedūrą, kol pasibaigs tešla.

6. Supjaustytus gabaliukus rankomis susukite į rutulio formas. Kepkite gerai įkaitintuose riebaluose (190 laipsnių) iki auksinės rudos .

7. Iškepusius rutuliukus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nubėgtų riebalų perteklius.

8. Tada sūrio rutuliukus suberkite į dubenį ir pabarstykite , paprika bei čili. Sumaišykite. Patiekite dar šiltus. Šie skanūs sūrio rutuliukai puikiai dera su įvairiais padažais.
Ingredientai
* Pusiau kietas 300 g
* Kiaušinių 2 vnt
* Maltos 1 šaukštelis
* Sezamo sėklų 1/2 šaukštelio
* Druskos 1/2 šaukštelio
* Miltų 200 gramų
* Druskos 1/4 šaukštelio
* Rūkytos paprikos miltelių 1/4 šaukštelio
* Čili miltelių 1/8 šaukštelio
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą