Plėšytą kiaulieną galite keisti itin smulkiai supjaustyta ir kitaip ruošta kiauliena ar vištiena.
Pagaminsite per: | 25 min. |
Kategorija: | Mėsos patiekalai |
Porcijos: | 2 |
Paruošimas
1. Ištirpinkite sviestą ir juo padenkite kiaušinių lukštų vidų. Filo tešlos lapelius sulankstykite į kvadratėlius ir jais išklokite kiaušinio lukštą (vienas lapelis – vienam lukštui). Vidų dalinai užpildykite plėšyta kiauliena, įdėkite ridikėlį ir ant viršaus vėl uždėkite kiaulieną. Lengvai paspauskite. Itin daug išlindusius tešlos lapelius apipjaukite peiliu ar apkirpkite žirklėmis.
2. Išplakite kiaušinį. Su silikoniniu šepetėliu aptepkite plėšytą kiaulieną ir filo tešlos kraštelius, kyšančius iš lukšto.
3. Atsiplėškite folijos ir ja pilnai apvyniokite kiaušinius. Negailėkite folijos! Kepkite grilyje 10 min netiesioginėje, 200 laipsnių kaitroje. Išimkite ir palaikykite atvėsti dar 15 minučių.
2. Išplakite kiaušinį. Su silikoniniu šepetėliu aptepkite plėšytą kiaulieną ir filo tešlos kraštelius, kyšančius iš lukšto.
3. Atsiplėškite folijos ir ja pilnai apvyniokite kiaušinius. Negailėkite folijos! Kepkite grilyje 10 min netiesioginėje, 200 laipsnių kaitroje. Išimkite ir palaikykite atvėsti dar 15 minučių.
Ingredientai
* 50g sviesto
* 8 tušti kiaušinių lukštai (paruošimas: atsargiai nupjaukite kiaušinių viršūnes, išimkite vidų. Lukštus išplaukite)
* 1 kiaušinis
* 8 lapeliai filo tešlos
* 250g plėšytos kiaulienos
* Kiaulienos prieskoniai
* 8 maži ridikėliai
* 8 tušti kiaušinių lukštai (paruošimas: atsargiai nupjaukite kiaušinių viršūnes, išimkite vidų. Lukštus išplaukite)
* 1 kiaušinis
* 8 lapeliai filo tešlos
* 250g plėšytos kiaulienos
* Kiaulienos prieskoniai
* 8 maži ridikėliai
Siųsti atsiliepimą