Puikus metas gaminti padažus, marinatus ir uogienes. Šiuo metu masiškai prinoksta sultingos, mėsingos pomidorų veislės, todėl būtų kulinarinis nusikaltimas jų nenaudoti gardiems padažams gaminti.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Kategorija: | Padažai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Padažui pagaminti reikės: gilios keptuvės storu dugnu arba puodo, sietelio, dubenėlių ingredientams, puodo, medinės arba silikoninės mentelės, česnakų preso, durtuvo, aštraus peilio daržovėms nulupti.
2. Nuplaukite žoleles, sudėkite jas į sietelį ir išdžiovinkite. Nulupkite česnaką ir svogūną. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutrinkite česnaką česnakų spaudikliu. Puode užvirinkite pasūdytą vandenį. Paruoškite pomidorus (perpjaukite juos skersai, minutę pamerkite į verdantį vandenį, išimkite, atvėsinkite, pašalinkite odelę ir kotelius ir supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais).
3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų (rekomenduojame naudoti kokybišką "Domo" keptuvę). Susmulkintą svogūną ir česnaką kepkite aliejuje apie 7-8 minutes ant vidutinės ugnies. Į svogūnus ir česnakus sudėkite pomidorus. Maišydami mentele užvirinkite mišinį. Smulkiai supjaustykite aštriąsias paprikas, suberkite į mišinį ir sumažinkite kaitrą iki žemiausio lygio, kad virtų švelniai. Nuolat maišydami virkite 20 minučių, tada sudėkite pomidorų pasatą, raudonėlius, juoduosius pipirus, druską, balzaminį actą ir cukrų. Padažą gerai išmaišykite ir virkite dar apie 20 minučių, kol pomidorai suminkštės, o padažas taps vientisas ir įgaus tamsią taurią spalvą. Kai padažas bus paruoštas, nukelkite jį nuo ugnies.
4. Padažui skirtus žalumynus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite. Jei padažą planuojate naudoti iš karto (per 1-2 dienas), sudėkite žalumynus į padažą ir gerai išmaišykite. Jei padažas bus laikomas, žolelių dėti nereikia. Žoleles susmulkinkite ir užšaldykite su trupučiu druskos. Taip juos galima ilgai laikyti stikliniame inde po dangčiu.
2. Nuplaukite žoleles, sudėkite jas į sietelį ir išdžiovinkite. Nulupkite česnaką ir svogūną. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutrinkite česnaką česnakų spaudikliu. Puode užvirinkite pasūdytą vandenį. Paruoškite pomidorus (perpjaukite juos skersai, minutę pamerkite į verdantį vandenį, išimkite, atvėsinkite, pašalinkite odelę ir kotelius ir supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais).
3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų (rekomenduojame naudoti kokybišką "Domo" keptuvę). Susmulkintą svogūną ir česnaką kepkite aliejuje apie 7-8 minutes ant vidutinės ugnies. Į svogūnus ir česnakus sudėkite pomidorus. Maišydami mentele užvirinkite mišinį. Smulkiai supjaustykite aštriąsias paprikas, suberkite į mišinį ir sumažinkite kaitrą iki žemiausio lygio, kad virtų švelniai. Nuolat maišydami virkite 20 minučių, tada sudėkite pomidorų pasatą, raudonėlius, juoduosius pipirus, druską, balzaminį actą ir cukrų. Padažą gerai išmaišykite ir virkite dar apie 20 minučių, kol pomidorai suminkštės, o padažas taps vientisas ir įgaus tamsią taurią spalvą. Kai padažas bus paruoštas, nukelkite jį nuo ugnies.
4. Padažui skirtus žalumynus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite. Jei padažą planuojate naudoti iš karto (per 1-2 dienas), sudėkite žalumynus į padažą ir gerai išmaišykite. Jei padažas bus laikomas, žolelių dėti nereikia. Žoleles susmulkinkite ir užšaldykite su trupučiu druskos. Taip juos galima ilgai laikyti stikliniame inde po dangčiu.
Ingredientai
* Prinokusių mėsingų veislių pomidorų - 1 kg;
* Svogūnas - 2 vidutinio dydžio gabaliukai;
* Česnako - 3 skiltelės;
* Raudonosios aštriosios paprikos - ½ ankšties;
* Krapai (žalumynai) - nedidelė sauja;
* Petražolės (žolelės) - mažas ryšulėlis;
* Rafinuoto alyvuogių aliejaus - 2 šaukštai;
* Raudonėlis - 1 valgomasis šaukštas;
* Maltų juodųjų pipirų;
* Cukraus - 1 valgomasis šaukštas;
* Balzaminio acto - 1 valgomasis šaukštas;
* Pomidorų pasta - 2 šaukštai;
* Druskos.
* Svogūnas - 2 vidutinio dydžio gabaliukai;
* Česnako - 3 skiltelės;
* Raudonosios aštriosios paprikos - ½ ankšties;
* Krapai (žalumynai) - nedidelė sauja;
* Petražolės (žolelės) - mažas ryšulėlis;
* Rafinuoto alyvuogių aliejaus - 2 šaukštai;
* Raudonėlis - 1 valgomasis šaukštas;
* Maltų juodųjų pipirų;
* Cukraus - 1 valgomasis šaukštas;
* Balzaminio acto - 1 valgomasis šaukštas;
* Pomidorų pasta - 2 šaukštai;
* Druskos.
Siųsti atsiliepimą