Tikras senovinis bulvių plokštainis (arba kitaip - kugelis). Visai kaip pas mamą ar močiutę...
Pagaminsite per: | 75 min. |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Jeigu tarkiai gavosi per daug vandeningi, nuspaudžiame nereikalingą skystį per marlę.
2. Svogūną sutarkuojame, dedame į bulvių tarkius ir išmaišome.
3. Pieną užviriname ir nuplikome juo bulves. Turi gautis gana skysta masė.
4. Įmušame kiaušinius, beriame druską, pipirus ir viską gerai išmaišome.
5. Skardą išklojame kepimo popieriumi, ištepame jį aliejumi ir supilame tarkius.
6. Bulvių plokštainis kepamas apie 1 valandą 40 midučių vidutinio karštumo orkaitėje.
7. Kugelis skaniausias su grietinės-spirgučių padažu. Skanaus!
2. Svogūną sutarkuojame, dedame į bulvių tarkius ir išmaišome.
3. Pieną užviriname ir nuplikome juo bulves. Turi gautis gana skysta masė.
4. Įmušame kiaušinius, beriame druską, pipirus ir viską gerai išmaišome.
5. Skardą išklojame kepimo popieriumi, ištepame jį aliejumi ir supilame tarkius.
6. Bulvių plokštainis kepamas apie 1 valandą 40 midučių vidutinio karštumo orkaitėje.
7. Kugelis skaniausias su grietinės-spirgučių padažu. Skanaus!
Siųsti atsiliepimą