Šie labai skanūs meduoliai gausis labai minkšti ir kontrastingo skonio, visai kaip vaikystėje. Juos tikrai lengva pagaminti, todėl nesidrovėkite - išbandykite!
Pagaminsite per: | 45 min. |
Porcijos: | 5 |
Paruošimas
1. Pieną sumaišykite su kiaušiniu, sviestu ir cukrumi.
2. Suberkite išsijotus miltus ir kakavą. Įdėkite kepimo miltelių. Minkykite tešlą.
3. Iškočiokite į maždaug 1,5–2 cm storio lakštą. Paimkite tuščiavidurį ritinį apie 5 cm skersmens. Spauskite į tešlą ir padarykite apskritimus. Dėkite ant kepimo skardos išklotos sviestiniu popieriumi.
4. Skardą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 15-17 minučių. Kol kepa meduoliai, paruoškite apliejimą. Sumaišykite baltymus ir cukraus pudrą, plakite iki vientisos masės. Baigiant plakti įpilkite vandens arba citrinos sulčių.
5. Į dubenį sudėkite iškeptus meduolius ir apipilkite paruošta apliejimo mase. Švelniai išmaišykite, kad meduoliai pilnai pasidengtų.
6. Perdėkite meduolius ant lėkštės ir leiskite glazūrai išdžiūti.
2. Suberkite išsijotus miltus ir kakavą. Įdėkite kepimo miltelių. Minkykite tešlą.
3. Iškočiokite į maždaug 1,5–2 cm storio lakštą. Paimkite tuščiavidurį ritinį apie 5 cm skersmens. Spauskite į tešlą ir padarykite apskritimus. Dėkite ant kepimo skardos išklotos sviestiniu popieriumi.
4. Skardą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 15-17 minučių. Kol kepa meduoliai, paruoškite apliejimą. Sumaišykite baltymus ir cukraus pudrą, plakite iki vientisos masės. Baigiant plakti įpilkite vandens arba citrinos sulčių.
5. Į dubenį sudėkite iškeptus meduolius ir apipilkite paruošta apliejimo mase. Švelniai išmaišykite, kad meduoliai pilnai pasidengtų.
6. Perdėkite meduolius ant lėkštės ir leiskite glazūrai išdžiūti.
Ingredientai
* Tešlai:
* Kiaušiniai 1 vnt
* Cukraus 200 g
* Pieno 250 g
* Aliejaus 40 ml
* Miltų 475 g
* Kakavos miltelių 3 v. šaukštai
* Kepimo miltelių 1,5 a. šaukštelio
* Apliejimui:
* Cukraus pudros 100 g
* Kiaušinio baltymo iš 1 kiaušinio
* Citrinos sulčių arba vandens 2 šaukštelių
* Kiaušiniai 1 vnt
* Cukraus 200 g
* Pieno 250 g
* Aliejaus 40 ml
* Miltų 475 g
* Kakavos miltelių 3 v. šaukštai
* Kepimo miltelių 1,5 a. šaukštelio
* Apliejimui:
* Cukraus pudros 100 g
* Kiaušinio baltymo iš 1 kiaušinio
* Citrinos sulčių arba vandens 2 šaukštelių
Siųsti atsiliepimą