Šio velykinio pyrago skonis panašus į šokoladinį desertą „Brownie“, garsų Amerikoje ir Kanadoje.
Šio velykinio pyrago skonis panašus į šokoladinį desertą „Brownie“, garsų Amerikoje ir Kanadoje.
Pagaminsite per: | 60 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Pieną pašildykite, įpilkite mielių. Įpilkite 1,5-2 puodelius persijotų miltų, viską sumaišykite ir 40 minučių palikite tešlą šiltoje vietoje.
2. Smulkia tarka sutarkuokite citrinos žievelę. Kiaušinius išplakite iki putų, sumaišykite su cukrumi ir vanile, tada plakite iki vientisos masės.
3. Ištirpinkite 200 gramų sviesto, atvėsinkite iki kambario temperatūros, į sviestą įpilkite citrinos žievelės ir išplaktus kiaušinius su cukrumi.
4. Į gautą mišinį įmaišykite tešlą. Išmaišykite ir suberkite likusius sijotus miltus.
5. Vandens vonelėje (2 plytelėse) ištirpinkite šokoladą. Sudėkite į tešlą. Užminkykite tešlą, ji turi būti minkšta ir lanksti.
6. Jei norite, į tešlą galite įdėti marmelado.
7. Formas išklojame kepimo popieriumi. Į vieną formą dedame pusę tešlos ir paliekame šiltoje vietoje, tešla pakils.
8. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 30-40 minučių.
9. Iškepusius pyragus reikia palikti 5 valandoms atvėsti.
2. Smulkia tarka sutarkuokite citrinos žievelę. Kiaušinius išplakite iki putų, sumaišykite su cukrumi ir vanile, tada plakite iki vientisos masės.
3. Ištirpinkite 200 gramų sviesto, atvėsinkite iki kambario temperatūros, į sviestą įpilkite citrinos žievelės ir išplaktus kiaušinius su cukrumi.
4. Į gautą mišinį įmaišykite tešlą. Išmaišykite ir suberkite likusius sijotus miltus.
5. Vandens vonelėje (2 plytelėse) ištirpinkite šokoladą. Sudėkite į tešlą. Užminkykite tešlą, ji turi būti minkšta ir lanksti.
6. Jei norite, į tešlą galite įdėti marmelado.
7. Formas išklojame kepimo popieriumi. Į vieną formą dedame pusę tešlos ir paliekame šiltoje vietoje, tešla pakils.
8. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 30-40 minučių.
9. Iškepusius pyragus reikia palikti 5 valandoms atvėsti.
Siųsti atsiliepimą