Sūrio pyragas su avietėmis

Mindaugas Bružas
Gražus sūrio su avietėmis - švelnus, šilkinis ir be galo skanus. Pagal pateiktą receptą lengvai pasigaminsite šį nepaprastą desertą!

Pagaminsite per:75 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Pirmą paruoškime pagrindą. Sausainius sutrinkite į trupinius, naudodami trintuvą. Įpilkite ištirpinto sviesto ir išmaišykite. Viską sukratykite į pyrago kepimo formą, paskirstykite sausainius ir kumščiu prispauskite. (Kraštų nereikia prispausti/sutankinti). Dėkite į orkaitę įkaitintą iki 160 laipsnių, ir kepkite 10 minučių. Išimkite ir atvėsinkite.

2. Gaminame įdarą. Avietes prakošti per trintuvą naudojant šaukštą. Turėtumėte gauti apie 150 g aviečių tyrės. Maskarponės sūrį išplakite su cukrumi ir krakmolu nedideliu greičiu iki vientisos masės. Į masę įmaišykite po vieną kiaušinį (po kiekvieno gerai išplakite). Įpilkite aviečių tyrės ir minkykite. Supilkite grietinėlę ir žinoma išmaišykite. Gautą ružavą masę supilkite ir lygiai paskirstykite ant iškepto pagrindo. Ant viršaus uždėkite avietes (neatšildykite šaldytų) ir pabarstykite milteliniu cukrumi.

3. Į kepimo skardą įpilkite šiek tiek verdančio vandens, o į vandenį savo pyragą kartu su forma. Viską kartu dėkite į įkaitintą iki 160 laipsnių orkaitę. Kepkite sūrio pyragą maždaug valandą.

4. Iškepusį pyragą palikite išjungtoje orkaitėje apie 40 min., šiek tiek atidarę orkaitės dureles. Tada išimkite pyragą ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Po to dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms, o geriausia per naktį. SKANAUS!
Ingredientai
* Pagrindas:
* 'Gaidelis' arba panašus - 170 g
* Sviesto 82 proc riebumo - 80 g
* Įdaras:
* Grietinėlės (Maskarponės) - 700 g
* Cukraus - 150 g
* - 3 vnt
* Kukurūzų krakmolo - 2 šaukštai
* Aviečių - 250 g
* Grietinėlės 33 proc - 150 ml
* Viršus:
* - 100 g
* Cukraus pudra - 1 v. šaukštas
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą