Ši puiki, kreminė sriuba sušildys jus šaltais ir žvarbiais vakarais kai taip norisi jaukumo. Nenusivilsite 🙂
Pagaminsite per: | 40 min. |
Paruošimas
1. Tortilijas supjaustykite 7–8 mm pločio juostelėmis ir sudėkite į gilią lėkštę.
2. Dubenyje išmaišykite visus padažo ingredientus.
3. Supilkite padažą ant tortilijų juostelių ir atsargiai išmaišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų ant visų juostelių.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C ir kepkite traškučius 7–8 minutes, išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite, traškučiai taps traškūs.
5. Visas daržoves supjaustykite mažais kubeliais, sutarkuokite sūrį.
6. Keptuvėje svogūnus pakepinkite ant vidutinės ugnies 2 minutes, sudėkite morkas ir pakepkite dar 4 minutes.
7. Į puodą sudėkite likusias daržoves, jas virkite 15 minučių ant silpnos ugnies. Įdėkite pakepintus svogūnus bei morkas.
8. Įdėkite brokolių ir grietinėlės, druskos, pipirų ir virkite 5 minutes ant silpnos ugnies.
9. Įdėkite tarkuoto sūrio ir maišykite, kol sūris ištirps.
10. Patiekdami apibarstykite tortilijų juostelėmis.
2. Dubenyje išmaišykite visus padažo ingredientus.
3. Supilkite padažą ant tortilijų juostelių ir atsargiai išmaišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų ant visų juostelių.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C ir kepkite traškučius 7–8 minutes, išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite, traškučiai taps traškūs.
5. Visas daržoves supjaustykite mažais kubeliais, sutarkuokite sūrį.
6. Keptuvėje svogūnus pakepinkite ant vidutinės ugnies 2 minutes, sudėkite morkas ir pakepkite dar 4 minutes.
7. Į puodą sudėkite likusias daržoves, jas virkite 15 minučių ant silpnos ugnies. Įdėkite pakepintus svogūnus bei morkas.
8. Įdėkite brokolių ir grietinėlės, druskos, pipirų ir virkite 5 minutes ant silpnos ugnies.
9. Įdėkite tarkuoto sūrio ir maišykite, kol sūris ištirps.
10. Patiekdami apibarstykite tortilijų juostelėmis.
Ingredientai
* morkos - 400 gr.
* svogūnai - 170 gr.
* bulvės - 550 gr.
* vidutinio dydžio brokoliai (500 g) - 1 vnt.
* čederio sūris - 250 gr.
* grietinėlė 20% - 300 ml.
* augalinis aliejus - 1 šaukštas
* daržovių sultinys arba vanduo - 1,5 l.
* druska - pagal skonį
* maltų juodųjų pipirų - ½ šaukštelio
* tortilijos - 2 vnt.
* Traškučių (tortilijų) padažas:
* alyvuogių aliejus - 2 šaukštai.
* malta paprika - 1 šaukštelis
* džiovintas raudonėlis - ½ šaukštelio
* česnako milteliai - ½ šaukštelio
* druska - ½ šaukštelio
* maltų juodųjų pipirų - ½ šaukštelio
* svogūnai - 170 gr.
* bulvės - 550 gr.
* vidutinio dydžio brokoliai (500 g) - 1 vnt.
* čederio sūris - 250 gr.
* grietinėlė 20% - 300 ml.
* augalinis aliejus - 1 šaukštas
* daržovių sultinys arba vanduo - 1,5 l.
* druska - pagal skonį
* maltų juodųjų pipirų - ½ šaukštelio
* tortilijos - 2 vnt.
* Traškučių (tortilijų) padažas:
* alyvuogių aliejus - 2 šaukštai.
* malta paprika - 1 šaukštelis
* džiovintas raudonėlis - ½ šaukštelio
* česnako milteliai - ½ šaukštelio
* druska - ½ šaukštelio
* maltų juodųjų pipirų - ½ šaukštelio
Siųsti atsiliepimą