Be galo skanus avižinių sausainių receptas. Ypač paprastas, greitai paruošiama. Tiesiog smaližių vakarienė!
Pagaminsite per: | 30 min. |
Porcijos: | 8 |
Paruošimas
1. Sumaišykite avižinius dribsnius su miltais, saulėgrąžomis, cukrum, druska ir kepimo milteliais.
2. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir medų, įmaišykite šaukšte verdančio vandens ištirpintą sodą. Kai skystis stipriai suputos, nukaiskite ir iškart sumaišykite su sausais produktais.
3. Formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus, sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos per 3 cm vieną nuo kito. Kepkite iki 180 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje 12-14 minučių, kol gražiai parus. Patiekite su pienu.
2. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir medų, įmaišykite šaukšte verdančio vandens ištirpintą sodą. Kai skystis stipriai suputos, nukaiskite ir iškart sumaišykite su sausais produktais.
3. Formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus, sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos per 3 cm vieną nuo kito. Kepkite iki 180 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje 12-14 minučių, kol gražiai parus. Patiekite su pienu.
Ingredientai
* 120 g miltų
* 50 g visagrūdžių kvietinių miltų
* 130 g smulkių greitai paruošiamų avižinių dribsnių
* 120 g cukraus
* 30 g medaus
* 140 g sviesto
* šaukštelio kepimo miltelių
* 2 šaukštai saulėgrąžų branduolių
* 0,5 šaukštelio sodos
* žiupsnelio druskos
* 50 g visagrūdžių kvietinių miltų
* 130 g smulkių greitai paruošiamų avižinių dribsnių
* 120 g cukraus
* 30 g medaus
* 140 g sviesto
* šaukštelio kepimo miltelių
* 2 šaukštai saulėgrąžų branduolių
* 0,5 šaukštelio sodos
* žiupsnelio druskos
Siųsti atsiliepimą