Paruošimas
1. Supjautykite svogūnus. Vištą padalinkite į ketvirčius, sumaišykite su svogūnais, alyvuogių aliejumi, imbieru, cinamonu, šafranu, citrinos sultimis, vandeniu, druska ir pipirais. Padėkite šaltai, kad pasimarinuotų (bent 1 valandai).
2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Lazdynų riešutus paskleiskite ant skardos ir paskrudinkite apie 10 minučių. Stambiai sukapokite peiliu.
3. Vištą su visu marinatu išdėliokite skardoje, odele į viršų. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
4. Riešutus sumaišykite su keliais a. šaukšteliais medaus ir (rožių) vandeniu. Išimkite viščiuką iš orkaitės, aptepkite riešutų ir medaus padažu.
5. Viščiuką šaukite atgal į orkaitę ir kepkite dar 5-10 minučių arba kol iškeps.
6. Iškepusį viščiuką pabarstykite svogūnų laiškais. Patiekite su kuskusu, ryžiais arba apkeptomis bulvėmis.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Lazdynų riešutus paskleiskite ant skardos ir paskrudinkite apie 10 minučių. Stambiai sukapokite peiliu.
3. Vištą su visu marinatu išdėliokite skardoje, odele į viršų. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
4. Riešutus sumaišykite su keliais a. šaukšteliais medaus ir (rožių) vandeniu. Išimkite viščiuką iš orkaitės, aptepkite riešutų ir medaus padažu.
5. Viščiuką šaukite atgal į orkaitę ir kepkite dar 5-10 minučių arba kol iškeps.
6. Iškepusį viščiuką pabarstykite svogūnų laiškais. Patiekite su kuskusu, ryžiais arba apkeptomis bulvėmis.
Ingredientai
* viščiukas
* 2 svogūnai
* 4 š. alyvų aliejaus
* 1 a.š malto imbiero
* 1 a.š malto cinamono
* žiupsneliss šafrano
* citrinos sultys (jei nedidelis viščiukas, kiek mažiau)
* 4 š. vandens
* 2 a.š stambios jūros druskos
* 1 a.š maltų juodųjų pipirų
* 100 g lazdynų riešutų
* 70 g medaus
* 2 š (rožių) vandens
* žiupsnelis kapotų svogūnų laiškų
* 2 svogūnai
* 4 š. alyvų aliejaus
* 1 a.š malto imbiero
* 1 a.š malto cinamono
* žiupsneliss šafrano
* citrinos sultys (jei nedidelis viščiukas, kiek mažiau)
* 4 š. vandens
* 2 a.š stambios jūros druskos
* 1 a.š maltų juodųjų pipirų
* 100 g lazdynų riešutų
* 70 g medaus
* 2 š (rožių) vandens
* žiupsnelis kapotų svogūnų laiškų
Siųsti atsiliepimą