Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vištienos filė Provanso žolelių padaže

Mindaugas Bružas
Pagal šį receptą iškepta vištienos filė gausis sultinga ir švelni. bus su rūgštele. Išbandykite, tikrai nenusivilsite.

Pagaminsite per:45 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Nuplautą vištienos filė nusausinkite servetėlėmis. Pagardinkite druska ir pipirais, filė pavoliokite miltuose.

2. Kepkite ant vidutinės ugnies aliejuje 5 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol vištienos filė praras rausvą spalvą.

3. Filė perkelkite į lėkštę ir laikykite šiltai. Nuo pomidorų pašalinkite odelę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Iš nusausinkite riebalų perteklių, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir Vorčesterio padažą, pakepkite 30–40 sekundžių.

4. Sudėkite susmulkintus pomidorus ir pakepkite, kol pilnai išsiskirs .

5. Supilkite vyną ir beveik visiškai išgarinkite. Įpilkite sultinio ir užvirkite. Įdėkite miltų, kad padažas šiek tiek sutirštėtų.

6. Į padažą sudėkite susmulkintus bazilikus ir alyvuoges, užvirkite.

7. Pagardinkite druska. Filė įdėkite į keptuvę. Padažas pilnai turi padengti vištienos filė. Pakaitinkite kelias minutes.

8. Vištienos filė patiekite užpildami padažu.
Ingredientai
* Vištienos filė 4 vnt
* 350 g
* Sauso baltojo vyno 250 ml
* Didelė česnako skiltelė 2 vnt
* Vištienos 500 ml
* Vusterio padažas 1/2 šaukštelio
* Juodosios alyvuogės 80 g
* Baziliko
* Kvietiniai miltai 1 šaukštelis
* Druskos ir pipirų pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą