Šio patiekalo skonis yra subtilesnis dėl grietinėlės, o ne grietinės. Patiekite su bulvių koše. Jei negalėjote nusipirkti riebios grietinėlės, ruošdami šį patiekalą galite naudoti grietinę - ji suteiks šiek tiek rūgštumo.
Pagaminsite per: | 45 min. |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Pievagrybius supjaustykite ketvirčiais. Nuplaukite kepenėles, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite mažais gabalėliais. Viską gaminkite gilioje keptuvėje. Pakaitinkite 2 v. šaukštus aliejaus. Kepenėles kepkite iš visų pusių iki aukso rudos spalvos, maždaug 3–4 minutes iš kiekvienos pusės.
2. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir išimkite kepenėles. Tada sudėkite svogūnus bei česnakus. Maišydami kepkite apie 5 minutes.
3. Į keptuvę suberkite miltus ir pakepinkite maišant apie 1 minutę. Supilkite sultinį, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Į sultinį sudėkite apkeptas kepenis. Užvirkite, sumažinkite kaitrą iki minimumo ir troškinkite po dangčiu apie 10 minučių.
4. Sudėkite grybus.
5. Troškinkite dar 7 minutes. 3 minutes prieš viryklės išjungimą supilkite grietinėlę ir suberkite petražoles.
6. Patiekite su bulvių koše.
2. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir išimkite kepenėles. Tada sudėkite svogūnus bei česnakus. Maišydami kepkite apie 5 minutes.
3. Į keptuvę suberkite miltus ir pakepinkite maišant apie 1 minutę. Supilkite sultinį, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Į sultinį sudėkite apkeptas kepenis. Užvirkite, sumažinkite kaitrą iki minimumo ir troškinkite po dangčiu apie 10 minučių.
4. Sudėkite grybus.
5. Troškinkite dar 7 minutes. 3 minutes prieš viryklės išjungimą supilkite grietinėlę ir suberkite petražoles.
6. Patiekite su bulvių koše.
Ingredientai
Siųsti atsiliepimą