Bulvės yra itin mėgstamos virtuvėje, kurios tinka prie bet kokio patiekalo. Dėl savo universalumo ir maistinės vertės jos yra daugelio receptų pagrindas. Tačiau yra būdas, kaip bulvių patiekalus padaryti dar skanesnius – tereikia įpilti acto.
Ekspertų teigimu, actas padeda sukurti ploną plutelę ant bulvių paviršiaus jas verdant. Tai svarbu, jei norite, kad bulvės išlaikytų savo formą.
„Actas padės bulvėms išorėje suformuoti ploną plutelę, kuri leis joms išlaikyti formą. Be to, norint išvengti kartumo, užtenka vos šaukštelio acto 4-5 bulvėms“, – pažymi ekspertai.
Acto rūgštumas neleidžia suirti pektinui, kuris taip pat turi įtakos bulvių tekstūrai.
Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, laikykitės šių patarimų:
- Bulves virkite pasūdytame vandenyje 30 minučių.
- Po 15 minučių virimo įpilkite po šaukštelį acto kiekvienoms 4-5 bulvėms.
Nepriklausomai nuo acto rūšies (obuolių, vyno ar baltojo), jis veiks vienodai efektyviai.
Šaltinis: Sports.kz