Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Amžinas klausimas – ar tikrai reikia plauti mėsą prieš kepant ar verdant?

Ekspertai papasakojo, ar būtina plauti mėsą. Šis klausimas neramina daugelį žmonių, tačiau daugelis niekada neturėjo vieno atsakymo. Faktas tas, kad nėra jokių taisyklių, kurios nurodytų ką daryti. Tačiau paprastai mėsa nuplaunama po šaltu tekančiu vandeniu.

Mėsos plauti nebūtina, tačiau jei ant jos pastebėjote kokių nors teršalų – pakuotės likučių, plaukų, kraujo krešulių ir t. t. – geriausia ją švelniai nuplauti po šaltu vandentiekio vandeniu.

- Reklama -

Taip pat galite panardinti gabalėlį į dubenį su vėsiu vandeniu, nuplauti ir atsargiai išpilti skystį.

Pjaustymo lentelė mėsai

Po plovimo mėsą reikėtų nušluostyti sausais rankšluosčiais.

- Reklama -

Atminkite, kad plaunant mėsą po čiaupu bakterijos purškiamos ant aplinkinių paviršių, kriauklės, indų ir net drabužių. Taip kyla pavojus užteršti kitus maisto produktus kenksmingais mikroorganizmais, pavyzdžiui, salmonelėmis ar kitomis bakterijomis, galinčiais sukelti sunkius apsinuodijimus.

Specialistai pataria darbui su mėsa turėti atskiras pjaustymo lenteles ir peilius.

Taigi, kad išvengtumėte bakterijų plitimo rizikos ir užtikrintumėte saugų maisto ruošimą, mėsos prieš kepimą plauti nereikia – užtenka tik tinkamai termiškai apdoroti.

- Reklama -

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus