Ekspertai papasakojo, ar būtina plauti mėsą. Šis klausimas neramina daugelį žmonių, tačiau daugelis niekada neturėjo vieno atsakymo. Faktas tas, kad nėra jokių taisyklių, kurios nurodytų ką daryti. Tačiau paprastai mėsa nuplaunama po šaltu tekančiu vandeniu.
Mėsos plauti nebūtina, tačiau jei ant jos pastebėjote kokių nors teršalų – pakuotės likučių, plaukų, kraujo krešulių ir t. t. – geriausia ją švelniai nuplauti po šaltu vandentiekio vandeniu.
Taip pat galite panardinti gabalėlį į dubenį su vėsiu vandeniu, nuplauti ir atsargiai išpilti skystį.
Po plovimo mėsą reikėtų nušluostyti sausais rankšluosčiais.
Atminkite, kad plaunant mėsą po čiaupu bakterijos purškiamos ant aplinkinių paviršių, kriauklės, indų ir net drabužių. Taip kyla pavojus užteršti kitus maisto produktus kenksmingais mikroorganizmais, pavyzdžiui, salmonelėmis ar kitomis bakterijomis, galinčiais sukelti sunkius apsinuodijimus.
Specialistai pataria darbui su mėsa turėti atskiras pjaustymo lenteles ir peilius.
Taigi, kad išvengtumėte bakterijų plitimo rizikos ir užtikrintumėte saugų maisto ruošimą, mėsos prieš kepimą plauti nereikia – užtenka tik tinkamai termiškai apdoroti.