Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar marinuojant agurkus reikia nupjauti jų galiukus?

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Daugelis ginčijasi, ar marinuojant agurkus reikia nupjauti jų galiukus. Dažniausiai kiekvienas žmogus lieka prie savo varianto. Tačiau kulinarinėse knygose rašoma, kad galiukus reikia nupjauti.

Agurkų skonis bus daug geresnis. Nupjovus marinatas ir sūrymas prasiskverbs į agurkus daug stipriau, todėl jis taps traškesnis ir skanesnis.

Be to, tokie agurkai rečiau rūgsta ar drumstėja, nes kartu su galiukais nupjaunami ir nenuplauti nešvarumai.

Kai kurie agurkus palieka sveikus, nes mano, kad iš jų išteka visos sultys ir jie tampa minkšti. Iš tikrųjų agurkai greičiau sugeria skystį, o ne jį atiduoda.

Jei stiklainiai stovės ilgai, agurkus verta palikti nenupjautais galiukais. Taip jie sugers sūrimą šiek tiek lėčiau.

Jei agurkus planuojate panaudoti artimiausiu metu, agurkų galiukus reikėtų nupjauti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus