Tikriausiai kiekvienas žmogus yra pagalvojęs, kaip iš tikrųjų reikėtų vynioti maistą į foliją – blizgia puse į vidų ar į išorę. Sužinokite, kaip teisingai naudoti foliją.
Aliuminio folija gaminama valcuojant plonus metalo sluoksnius.
Šio proceso metu naudojami specialūs voleliai, kad paviršius vienoje pusėje būtų blizgus, o kitoje – matinis. Šis skirtumas atsiranda tik dėl gamybos proceso ir neturi įtakos folijos savybėms.
Kaip teisingai naudoti foliją: blizgia puse į vidų ar į išorę? Apskritai nėra didelio skirtumo, kuria puse naudojama folija. Funkcinės folijos savybės yra vienodos abiejose pusėse. Tačiau yra keletas patarimų:
Jei norite, kad šiluma labiau atsispindėtų atgal į maistą, rekomenduojama maistą vynioti matine puse į išorę, o blizgia puse į vidų. Blizgioji pusė geriau atspindi šilumą, o matinė pusė ją labiau sugeria. Tačiau šilumos atspindėjimo skirtumas yra gana nežymus.
Šaldant maistą: nesvarbu, kurią pusę naudosite. Folija vienodai apsaugos maistą nuo oro, drėgmės ir kvapų.
Kada svarbi folijos pusė? Kai kuriais atvejais rinkoje galima rasti folijos, kurios viena pusė padengta specialia danga, pavyzdžiui, nelimpančia danga. Naudodami tokią foliją, būtinai laikykitės gamintojo nurodymų: dengtoji pusė paprastai yra matinė ir turėtų liestis su maistu, kad maistas nepriliptų.