Ar kada nors kepėte kiaulieną ir nusivylėte, kai ji tapo sausa ir kieta? Daugelis žmonių susiduria su šia problema. Tačiau yra gudrybių, kurios padės jums paruošti sultingą ir minkštą kiaulieną kiekvieną kartą! Šiame recepte atskleisime keletą paslapčių, kurios pakeis jūsų požiūrį į kiaulienos kepimą ir leis mėgautis tobulais rezultatais.
Sudedamosios dalys:
- 800 g kiaulienos;
- 1 svogūnas;
- 2 – 3 šaukštai augalinio aliejaus;
- druskos – pagal skonį;
- pipirų, sausų prieskonių – pagal skonį.
Paruošimas:
- Prieš kepdami palikite mėsą 30 minučių kambario temperatūroje, kad „pailsėtų“.
- Prieš pat kepimą pagardinkite druska ir pipirais, kad mėsa išliktų sultinga.
- Į įkaitintą keptuvę storu dugnu įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite kiaulieną ant didelės ugnies po 3-4 min. iš kiekvienos pusės, kad apskrustų.
- Tada sumažinkite ugnį ir kepkite toliau, retkarčiais apversdami gabalėlius, kol jie visiškai iškeps.
- Prieš patiekdami mėsą palikite dar 5-10 minučių „pailsėti“ – taip ji taps minkšta ir sultinga.