Citrusinių vaisių skonio desertai sukuria ypač šiltą nuotaiką. Kulinarijos tinklaraštis „Kirbie’s Cravings“ pasidalijo citrininio pyrago receptu, kuris gaminamas vos iš kelių prieinamų ingredientų.
„Šis citrinų pyragas yra minkštas, drėgnas ir kupinas citrinų aromato. Jį lengva pagaminti, o tam reikia tik kelių ingredientų. Skirtingai nei daugumai pyragų, jums nereikia augalinio aliejaus ar sviesto. Pyragas apšlakstomas saldžiarūgščiu citrinų glajumi“, – pažymi autorė.
Reikės:
- kiaušinių – 3 vnt;
- kondensuoto pieno – 303 g;
- miltų – 128 g;
- kepimo milteliai – 1/3 šaukštelio;
- citrinos sulčių – 2 valg. šaukštai;
- citrinos žievelės – 2 šaukšteliai.
Gaminimas:
- Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
- Kiaušinius ir kondensuotą pieną išplakite iki vientisos masės. Tada palaipsniui suberkite miltus ir kepimo miltelius. Įsitikinkite, kad nėra gumuliukų.
- Galiausiai į tešlą supilkite sultis ir sudėkite žievelę. Išmaišę supilkite masę į formą ir kepkite apie 45 minutes, tačiau stebėkite, kad desertas būtų paruoštas. Patikrinkite dantų krapštuku. Be to, spaudžiant paviršių, pyragas turi būti elastingas.
- Desertas turi visiškai atvėsti formoje ir tik tada jį išimti. Po to jį galima užpilti glajumi, nors tai nėra būtina.
- Jam paruošti 1-2 valgomuosius šaukštus citrinų sulčių sumaišykite su cukraus pudra iki norimos konsistencijos.
Ar šis turinys buvo naudingas?
Kiaušiniai trys, kondensuotas pienas 303 g., o miltų tik vos puse stiklinės??? Nu bent 1 stiklinė turėtų būti kad gautūsi pyragas koks, o jau tikrai ne pusė. Nesamonė.
O kas tas raugas?
Kepimo miteliai.