Ne visi žino, kaip tinkamai laikyti bananus, kad jie ilgiau išliktų švieži. Egzistuoja dviejų žingsnių gudrybė, pirmasis žingsnis – reikia palaikyti vaisius ant stalo, kad jie sunoktų. Tada bananus galima sudėti į šaldytuvą ir laikyti ten kelias dienas.
„Atkreipkite dėmesį, kad maisto prekių parduotuvėse bananai šaldytuvuose nelaikomi. Bananus galima laikyti ant virtuvės stalo, kol jie sunoksta, o tada juos jau galima laikyti šaldytuve“, – pabrėžė ekspertė.
Verta pabrėžti, kad etileną gali išskirti ne tik bananai, bet ir obuoliai, abrikosai, kriaušės, bulvės. Ypač didelę žalą agurkams daro kaimynystė su tokiais „etileno“ produktais.
Ekspertė mėgsta valgyti pilkus bananus, nes nuo laikymo šaldytuve bananai pilkėja.