Lašiniai yra sveikas (ne per daug) ir daugelio mėgstamas produktas, todėl dažnai kyla klausimas, kaip teisingai juos išsirinkti. Reikėtų atkreipti dėmesį į keturis rodiklius.
Pirmas dalykas, į kurį turėtumėte atkreipti dėmesį, yra lašinių storis. Jis turėtų būti nuo trijų iki šešių centimetrų. Jei šis kriterijus atitinka, vadinasi, kiaulė nebuvo sena, todėl gaminys bus minkštas net prie odos.
Antrasis kriterijus – odos spalva. Oda turi būti šviesi ir be plaukų. Svarbu nepamiršti, kad oda gali būti tamsi, nes buvo apdeginta. Tokiu atveju bus aiškiai matomos nelygios nudegimo žymės.
Kitas, trečias dalykas, į kurį turėtumėte atkreipti dėmesį, yra pačių lašinių spalva. Jos centras turėtų būti baltas arba šviesiai rausvas, leidžiama rausva dėmė. Jokiu būdu lašiniai negali būti geltoni – tai rodo, kad produktas sugedęs.
Ketvirtas rodiklis, norint įsigyti skanių lašinių, yra kvapas. Produktas gali nekvepėti arba kvepėti šviežiai – abu variantai rodo, kad turite puikų variantą įsigyti. Nepirkite šaldytų lašinių iš nepatikimų turgaviečių.
Svarbu, kad lašinių tankis būtų švelnus. Teigiama, kad peilis į lašinius turi įsmigti beveik kaip į sviestą.