Norėdami įsigyti sveikiausių ir skaniausių citrinų, atkreipkite dėmesį į šiuos patarimus. Pirkdami citrinas atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą. Ant žievelės neturėtų būti rudų žymių, tamsių dėmių ar juodų taškelių – tokie defektai rodo, kad vaisiai transportavimo metu buvo sušaldyti arba buvo pažeistos laikymo taisyklės.
Jų prisirpimo laipsnį galite įvertinti pagal žievelės blizgesį: neprinokusio citrusinio vaisiaus paviršius yra matinis, o prinokusio – blizga. Citrinos spalva gali būti nuo šviesiai žalios iki oranžinės ar geltonos, su persipynusiais žaliais atspalviais.
Stipriai paspaudus prinokusį vaisių, jis šiek tiek išsiskleidžia, bet išlieka tvirtas, o jei paspaudus žievelė negrįžta į pradinę išvaizdą, tai greičiausiai yra pernokęs vaisius ir vargu ar gali būti naudingas.
Storos žievės vaisiai turi šiurkštesnį paviršių, o švelnūs citrusiniai vaisiai turi plonesnę žievę. Dėl storos odelės geriau išsaugomos citrinos naudingosios savybės, tačiau vaisiuose su plona odele yra daugiau įvairių vitaminų.
Jeigu truputį paspausite citrinos odelę, turėtų pasklisti gaivus citrinos aromatas. Tačiau, jeigu vietoje gaivaus aromato užuosite rūgštį ar kitokį kvapą neprimenantį citrinos – tokios citrinos buvo augintos naudojant chemikalus.
Labai kietos citrinos gali būti neprinokusios, tačiau laikomos kambario temperatūroje jos greitai taps sunokusios. Todėl, jei neketinate vaisių valgyti iš karto po įsigijimo, galite pirkti kietąsias citrinas.