Išvirti kiaušinį nėra tokia sudėtinga užduotis, tačiau kartais jis ne visada būna tobulas ir skanus, kaip norisi. Todėl ekspertas, virėjas Nelsonas Serrano-Bazri leidiniui „TastingTable“ papasakojo apie visas kiaušinių virimo subtilybes, kad būtų pasiektas geriausias rezultatas.
Jis pažymėjo, kad yra universalus patarimas, kaip virti kiaušinius – prieš užvirinant juos reikia pradėti virti šaltame vandenyje.
„Tai sumažina šiluminę apkrovą kiaušiniui, ypač jo lukštui, kuris linkęs skilinėti. Šis metodas leidžia kiaušiniams palaipsniui įkaisti … ir užtikrina, kad kiaušinis išvirtų tolygiai nuo krašto iki vidurio. Jei įmesite kiaušinį į verdantį vandenį, yra tikimybė, kad jis įtrūks“, – pažymėjo Serrano-Bazri.
Toliau jis kalbėjo apie svarbiausią viso kiaušinių virimo proceso dalį.
„Paslaptis, padedanti nuosekliai pasiekti norimą trynio tekstūrą, yra laikas“, – pabrėžė virtuvės šefas.
Pasak eksperto, minkštai virtiems kiaušiniams reikia maždaug 4-6 minučių, vidutinio dydžio kiaušiniams – 7-9 minučių, o kietai virtiems – 10-12 minučių.
„Geras būdas įsidėmėti šiuos laiko intervalus – prisiminti, kad maksimalus vieno kiaušinio virimo laikas yra 12 minučių, o su kiekviena kiaušinio rūšimi jį trumpinti 3-4 minutėmis“, – patarė profesionalas.
Kiaušiniu virimo profesionalas, pizdiec 😀